Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Fenerbahçe Olağan Mali Genel Kurulu'nda, sarı - lacivertli Kulüp üyesi olan Kaya Enişte'nin, Galatasaray'ı pankartla karşılama önerisine kulüp üyeleri çok sert çıktı.

Genel kurulda raporların konuşulduğu sırada üyelerden Kaya Enişte, Galatasaray ile yarın oynanacak olan derbi maçı öncesi sarı - kırmızılıları 'Şampiyon hoşgeldin' pankartı ile karşılama önerisinde bulundu. Önerge sonrası büyük tepki alan Enişte, konuşmasını tamamlayarak kürsüden ayrıldı.

Konuşmasında futbolda terör ve şiddetten hiçbir toplumun fayda görmediğini belirten Kaya Enişte, "Bizlerin camia olarak üzerimize düşeni bu hususta yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Benim için Türk spor camiasının en büyük fair play ödülüne layık kişi rahmetli Özhan Canaydın'dır. 6 Kasım'da 6-0'dan sonra kalkıp takımımızı alkışlaması nedeniyle.'' diye konuştu.

Enişte'nin bu sırada 'Biz de yarın' diye konuşmasına devam etmesi üzerine salondan ıslıklar ve protestolar yükseldi. Genel Kurul Divan Başkanı Suat Müftüoğlu da "Kaya bey lütfen, teşekkür ediyorum, sağ olun." diye Kaya Enişte'den konuşmasını bitirmesini istedi.

Tepkiler üzerine Kaya Enişte, cümlesini "Biz de yarın centilmenlik adına stadımıza 'şampiyon hoşgeldin' pankartını asalım." diye tamamlamak isterken yine üyelerden büyük tepki aldı. Enişte, Müftüoğlu'nun yeniden uyarısıyla konuşmasını bitirdi.

Editör: TE Bilisim