Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Altı gündür Manisa’da devam eden Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası Fenerbahçeli boksörlerin üstünlüğü ile sona erdi.

Türkiye Boks Federasyonu 2013 yılı faaliyet programında yer alan ve 4 Şubat’ta başlayan Gençler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'na bugün yapılan final maçları ile sona erdi. Fenerbahçeli boksörler şampiyonada 3 altın, 2 gümüş, 4 bronz madalya kazanarak ringlerdeki hâkimiyetini sürdürdü.

Final maçlarının ardından, Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Manisa Valisi, Boks Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Manisa Gençlik Hizmetleri Müdürü tarafından dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

Sarı - lacivertli boksörlerden, 49 kiloda Muhammet Ünlü, 60 kiloda Volkan Gökçek ve 75 kiloda Osman Aydın şampiyonayı altın madalya ile tamamladı. 56 kiloda Tekin İnak ve 64 kiloda Osman Emre Kuzu ise şampiyonayı gümüş madalya ile tamamladı. 52 kiloda Yasin Ersarı, 56 kiloda Nurettin Ovat, 64 kiloda Efkan Sivrikaya ve 69 kiloda Volkan Karslı müsabakalardan bronz madalya ile ayrıldı.

Ayrıca şampiyona boyunca rakiplerine üçüncü raundu göstermeyen Fenerbahçe Spor Kulübü sporcusu 75 kilo şampiyonu Osman Aydın En Dövüşken boksör kupası aldı. Kupayı Osman Aydın’a Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç verdi.

Şampiyona sonunda açıklama yapan Fenerbahçe Spor Kulübü Boks Şube Kaptanı Mert Öztemel, “Şampiyonada elde edilen başarıdan dolayı sporcularımı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Fenerbahçe olarak başta başkanımız Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerimizin desteği ile boksa olan desteklerimiz hız kesmeden devam edecektir. Amacımız öncelikle Mersin’de yapılacak Akdeniz Oyunları'nda sporcularımızın ülkemize mutlak takım şampiyonluğu kazandırması, ardından 2016 ve 2020 Olimpiyat Oyunları'nda Altın madalya kazanmak.” dedi.

Editör: TE Bilisim