UEFA AVRUPA LİGİ YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ:

Fenerbahçe – Benfica

Basel – Chelsea

 

 

Yarı final ilk karşılaşmaları 25 Nisan, rövanşlar ise 2 Mayıs’ta oynanacak. Kupa, 15 Mayıs’ta Amsterdam Arena’da yapılacak final maçında sahibini bulacak. UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final kurasına ise çeyrek finalde rakiplerini elemeyi başaran Almanya temsilcileri Borussia Dortmund ve Bayern Münih ile İspanyol ekipleri Real Madrid ve Barcelona katılacak.

Avrupa’nın kulüp bazındaki en önemli kupasında yarı final ilk maçları 23-24 Nisan, rövanşlar ise 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Avrupa’nın en büyüğü, 25 Mayıs’ta Wembley Stadı’ndaki finalde belli olacak.

Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'

BENFİCA
Şampiyonlar Ligi’nin 3.sırada bitirdikten sonra UEFA Avrupa Ligi’nden yoluna devam eden Portekiz ekibi, oynadığı 6 karşılaşmada 5 galibiyet 1 beraberlik alırken bu maçların tamamnıda da gol atmayı başardı.

Leverkusen ve Bordeaux’u eleyen ekip çeyrek finale yükselirken, 7 gol kaydetti. Çeyrek finaldeki ise İngiliz Newcastle United’ı 3-1 ve 1-1′lik skorlarla eleyerek adını yarı finale yazdırdı. Bu maçların tamamından galibiyetle ayrılan Benfica, uzun süreden beri birbirleriyle oynayan oturmuş bir kadroya sahip.

Editör: TE Bilisim