Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde geçen sezonu şampiyon olarak tamamlayan, Turkish Airlines Euroleague'de ise final four oynayan Fenerbahçe'de Jan Vesely sevinci yaşanıyor.

Sarı lacivertli takımın başarısında önemli pay sahibi olan Çek pivotun takımdaki geleceği bir süredir belirsizliğini koruyordu.

Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Jan Vesely ile 3 yıllık sözleşme yenilendiği belirtildi.

Sarı lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, "Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımımız, 2014-2015 sezonundan bu yana formamızı giyen ve Avrupa’nın en önemli uzun oyuncularından biri olarak kabul edilen Jan Vesely ile sözleşme yeniledi. Vesely ile her yıl sonunda NBA çıkışı olmak kaydıyla üç yıllık sözleşme imzalandı." denildi.

Fenerbahçe’ye transfer olduktan sonra geçirdiği iki sezonda 52 Euroleague ve 72 Basketbol Süper Ligi maçına çıkan Vesely, bu süre zarfında bir Lig ve bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Vesely, Fenerbahçe'nin iki sezon üst üste final four oynama başarısı gösterdiği Euroleague'de de en değerli oyunculardan biri olurken, 2015-2016 sezonunda Euroleague’in en iyi beşi arasında yer aldı. Vesely aynı zamanda, 2015-2016 sezonu Ocak ayında gösterdiği performansla birlikte, Euroleague’de bu ayın en değerli oyuncusu da seçilmişti.

Jan Vesely, 2015-2016 Euroleague sezonunu maç başına 11,9 sayı, 6,8 ribaund, 1,6 asist ve 1 blok ortalamalarıyla tamamladı. Çek yıldız, Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nde ise 12,0 sayı, 6,0 ribaund, 1,4 asist ve 0,8 blok istatistikleri tutturdu.

Çek Cumhuriyeti ile birlikte Olimpiyat Elemeleri’nde mücadele eden Vesely duygularını, "Harika bir sezon geride kaldı ancak her şey bitmedi. Fenerbahçe çok büyük hedefleri olan, çok büyük bir kulüp. Ben de hem bu hedefleri paylaştığım, hem de oyuncu ve karakter olarak gelişebileceğim en iyi yer olduğunu düşündüğüm için Fenerbahçe'de kalmaya karar verdim. Artık tamamen önümüzdeki sezonu düşünüyorum. Fenerbahçe ailesinin bir parçası olmak büyük bir onur. Herkes bilmeli ki birlikte daha çok yapacak şeyimiz var." sözleriyle ifade etti.
Cihan

Editör: TE Bilisim