Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Samet Aybaba'nın ayrılmasından sonra gelecek yeni hocayı Önder Özen'in belirleyeceğini söyledi.

Akaretler'deki kulüp binasında futbol direktörlüğü görevine getirilen Önder Özen'in imza töreninde konuşan başkan Fikret Orman gündeme ilişkin soruları da cevapladı. Orman, "Çok yorucu olan bir sezonu kapattık. İlk göreve geldiğimiz günden beri futbolun profosyonellerce yönetilmesi gerektiğini söylüyorduk." diyerek şunları söyledi:

"Özellikle futbol şubesi eski başkanı Tamer Kıran’ın ayrılmasından sonra boşlukta olan biryeri futbol direktörü ile doldurmak istedik. Bu zihniyetimiz bugüne özel bir durum değildir. Artık futbol eskisi gibi ufak değil büyük ciddi bütcelerle yönetiliyor.

Futbolun artık Beşiktaş’ta bir direktörü vardır. Önder Özen bey’e hayırlı olsun. Kendisi futbolun tüm birimlerinden yönetim kuruluna karşı sorumlu kişidir. Kendisi bilgisi ve vizyonu itibari ile güvendiğimiz birisidir. 3 senelik bir kontrat yaptık. Esas amacımız, Ne, Neden, Niçin, gibi sorulara cevap vereceğimiz bir sistem kurulmasıdır. Biz de buna tam destek vereceğiz. Teknik direktör futbol direktörüne bağlı çalışacak. Yanlış hoca seçimi sorumlusu da futbol direktörüdür."

SAMET HOCA İLE HALEN SÖZLEŞME FESHİ YAPMADIK

Başkan Fikret Orman Samet Aybaba'nın halen kontratlı hocaları olduğunu, bugün kendisinin avukatlarıyla bir görüşme yapacaklarını söyledi. Başkan Orman, şöyle devam etti:

"Samet Aybaba Beşiktaş camiasının önemli değerlerindendir. Hep beraber zorlu bir süreç yaşadık. Maalesef bugünler duygusal günlerdir. Biz Samet hocamızla görüşelim derken, Hoca Ahmet Kavalcı ile görüştükten sonra artık avukatlarımla görüşün demiş. Bugün de onlarla görüşeceğiz.

Bizde Samet hocaya kırgınlık olmaz kulübümüzün parçaşıdır. Samet Aybaba ile kontratımız devam ediyor. Fesih işlemlerinin ardından Önder Özen bu işi çözecek. Geçmiş sezondaki durumda değiliz. Başkan olarak Avrupa’da kupa kaldırmak istiyorum. Bizim içimizdeki hırs budur."

Editör: TE Bilisim