Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Stat: Marsilya - Orange Stade Velodrome
Hakemler: Nicola Rizzoli, Elenito Di Liberatore, Mauro Tonolini (İtalya)
Almanya: Manuel Neuer, Benedikt Höwedes, Jerome Boateng (Dk. 61 Shkodran Mustafi), Jonas Hector, Joshua Kimmich, Emre Can (Dk. 67 Mario Götze), Julian Draxler, Toni Kroos, Mesut Özil, Bastian Schweinsteiger (Dk. 79 Leroy Sane), Thomas Müller
Fransa: Hugo Lloris, Patrice Evra, Bacary Sagna, Laurent Koscielny, Samuel Umtiti, Paul Pogba, Moussa Sissoko, Blaise Matuidi, Dimitri Payet (Dk. 72 N'Golo Kante), Antoine Griezmann (Dk. 90+2 Yohan Cabaye), Olivier Giroud (Dk. 78 Andre-Pierre Gignac)
Goller: Dk. 45+2 (penaltı) ve 72 Antoine Griezmann (Fransa)
Sarı kartlar: Dk. 36 Emre Can, Dk. 45+1 Bastian Schweinsteiger, Dk. 45+1 Mesul Özil, Dk. 50 Julian Draxler (Almanya), Dk. 43 Patrice Evra, Dk. 75 N'Golo Kante (Fransa)

EURO2016 Fransa yarı final ikinci maçında Almanya ile Fransa kozlarını paylaştı. Zorlu yarı finali Antoine Griezmann'ın golleriyle 2-0 kazanan Fransa, finalde Portekiz'e rakip oldu.

Almanya'da Teknik Direktör Joachim Löw, Mesut Özil'den sonra Türk asıllı oyuncu Emre Can'a da Fransa maçında ilk 11'de şans verdi. Emre Can 14. dakikada önemli bir pozisyonda kaleci Hugo Lloris'i geçemezken 67. dakikada da yerini Mario Götze'ye bıraktı.

Organizasyonun ev sahibi Fransa'da eksik ve cezalı oyuncu bulunmazken, Almanya'da ise sakatlıkları bulunan Mario Gomez ve Sami Khedira'nın yanı sıra sarı kart cezalısı olan Mats Hummels de bu müsabakada forma giyemedi.

Almanya 6 maçlık yenilmezlik serisi elde ederken bu seri turnuvaya ev sahipliği yapan Fransa için 9 maç olarak göze çarpıyor. Fransa, seriyi 10 maça çıkardı.

Toplamda 27 kez karşı karşıya gelen iki ekipten Fransa rakibi Almanya karşısında galibiyetlerde 12-9 üstünlüğü elde ederken 6 müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda iki takım da rakip filelere 43'er gol göndermişti. Fransa bu gece 2-0 kazandı ve 13. galibiyetihe ulaştı. Gol sayısını ise 45 yaptı.

A Grubunu topladığı 7 puan ile lider tamamlayan Fransa 2. turda İrlanda Cumhuriyeti'ni 2-1 ile geçerken Çeyrek Finalde karşılaştığı İzlanda'yı 5-2 mağlup ederek adını yarı finale yazdırdı.

C Grubu'nu topladığı 7 puan ile lider bitiren Almanya ise 2. turda Slovakya'yı 3-0 mağlup ederek Çeyrek Finalde İtalya'nın rakibi oldu. Joachim Löw'ün talebeleri, İtalya'yı da normal süresi 1-1 biten mücadelede penaltı atışları sonrası 7-6 ile geçerek yarı final oynamaya hak kazandı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

14. dakikada Julian Draxler sol kanatta topla buluştu ve pasında topu ceza yayı içerisindeki arkadaşı Emre Can'a gönderdi. Emre Can bekletmeden yerden vuruşunu yaptı, ancak kaleci Hugo Lloris bu topu direğinin dibinden çıkarttı ve gole izin vermedi.

45+1. dakikada Fransa penaltı kazandı. Bu dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Antoine Griezmann ortasında topu penaltı noktasına doğru gönderdi. Patrice Evra ve Bastian Schweinsteiger'in hava topu mücadelesinde Bastian Schweinsteiger'in topa elle müdahalesini hakem Nicola Rizzoli gördü ve penaltı noktasını gösterdi.

45+2. dakikada Fransa Antoine Griezmann'ın penaltı golüyle 1 - 0 öne geçti. Bastian Schweinsteiger'in topa elle müdahalesinden kazanılan penaltı vuruşu Antoine Griezmann kullanda ve sert plasesinde topu sol üst köşeden ağlara gönderdi: 0 - 1.

72. dakikada Fransa, Antoine Griezmann ile farkı ikiye çıkarttı. Bu dakikada savunmada Joshua Kimmich'in kaptırdığı topu kontrol eden Paul Pogba ceza sahası sol tarafı çizgisinden ortasında topu altıpas alanına doğru gönderdi. Kaleci Manuel Neuer'in yükselerek parmaklarının ucuyla müdahalesinde top kısa düştü ve penaltı noktasında meşin yuvarlağı önünde bulan Antoine Griezmann şık bir dokunuşla ağlara gönderdi: 0 - 2.

74. dakikada gelişen Almanya atağında Mesut Özil topu taşıdı, sağ çaprazdan ceza sahasına sokuldu pasında topu ceza yayı sağ tarafındaki Joshua Kimmich'e çıkardı. Joshua Kimmich ise topla buluşur buluşmaz vuruşunu yaptı ancak top sol ve üst direğin birleştiği yere çarparak dışarı çıktı.

Karşılaşma da 2 - 0 Fransa'nın üstünlüğünde sona erdi. Bu sonuçla 10 Temmuz 2016 Pazar günü Paris'te TSİ 22.00'de oynanacak olan EURO2016 Fransa finalinde Portekiz ile Fransa karşı karşıya gelecek.
Cihan

Editör: TE Bilisim