Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Soma maden faciasında 301 madencinin hayatını kaybetmesi sonrası ilçeye yapılan yardımların bir yenisi, Finlandiya birinci futbol ligi takımlarından HJK Helsinki'nin Fransız futbolcusu Guy Moussi'den geldi.

Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay; Fransız futbolcunun, TEV tarafından oluşturulan Soma Umut Fonu'na bağış yaptığını, bunun buradan şehit madenci çocuklarının eğitimi için gönderileceğini belirtti. Günay, "Bir daha böyle bir facia ile karşılaşmamayı umut edip, TEV olarak Soma'daki çocuklarımızın her zaman yanlarında olacağız." dedi.

Fransız futbolcu Guy Moussi, facianın yaşandığı Soma'ya gelerek şehit madenci eş ve çocuklarını ziyaret etti, ardından Somaspor ve Zaferspor futbol okulunda futbol oynayan miniklerle bir ara gelerek onlarla maç yaptı. Soma'da, 13 Mayıs tarihinde yaşanan o maden faciası haberini Fransa'dayken aldığını söyleyen Moussi, "Yaşanan maden faciasından kendim çok etkilendim. Soma'ya gelme sebebim ise özellikle buradaki çocuklar içindir. Onları biraz olsun sevindirip yüzlerinin gülmesini sağlayıp mutluluk vermek amaçlı buraya geldim." diye konuştu.

Moussi, yaptığı yardımları konusunda, "Şu ana kadar çok kurumlara bağış verdim. Ama hiç bir zaman bağışın ne kadar olduğunu söylemedim. Onu her zaman özel tutmak isterim." ifadesini kullandı. Daha sonra Moussi, minik futbolcularle toplu hatıra fotoğrafı çekilerek, kendisine ismi yazan forma hediye edildi.

Editör: TE Bilisim