Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenen Dünya Judo Şampiyonası'nın 6. günü +100 kilo müsabakalarında Fransız Teddy Riner bütün rakiplerini yenerek 8. kez dünya şampiyonu oldu.

Finalde Japon judocu Ryu Shichinohe’yi yenen Riner kırılması zor bir rekora imza attı. Aynı kategoride bronz madalyayı Alman Andre Breitbarth’ı yenen Gürcü Adam Okruashvili ve Koreli judocu Sung-min Kim’i yenen Ukraynalı Lakiv Khammo kazandı.

Erkekler -100 kilo kategorisinde altın madalyayı Alman Karl-richard Frey’i yenen Japon Ryunosuke Haga, bronz madalyayı Çek Lukas Kralek’i yenen Alman Dimitri Peters ve Fransız Cyrille Maret’i yenen Belçikalı Toma Nikiforov kazandı.

Kadınlar +78 kilo müsabakalarında ise altın madalyayı Japon Megumi Tachimoto’yu yenen Çinli Song Yu kazandı. Bronz madalyayı Çinli Sisi Ma’yı yenen Kübalı Idalys Ortiz ve Rus Ksenia Chibisova’yı yenen Japon Kanae Yamabe kazandı.

Şampiyonanın altıncı günü sonunda Japonya 6 altın 4 gümüş ve 5 bronz madalya ile liderliği elinde bulunduruyor. İkinci sırada Fransa 2 altın 2 gümüş ve 2 bronz ve Kore 2 altın ve 3 bronz madalya ile üçüçüncü sırada yer alıyor.

120 ülkeden 729 sporcu katıldığı şampiyona yarın yapılacak takım müsabakaları ile sona erecek.

Editör: TE Bilisim