Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Marsilya'nın Liman Bölgesi'nde İngiliz taraftarlarla Marsilya halkı arasında çıkan olayların ardından Fransız polisi, bölgede önlem aldı. İngilizler'in toplandığı alanlarda hazır bekletilen güvenlik güçlerine, en ufak taşkınlıkta müdahale etme yetkisi verildi.

İngiltere'nin Rusya ile oynayacağı karşılaşma için Fransa'ya giden İngilizler, polisin gözetimi altında hareket ediyor. Geçtiğimiz gün Marsilya'nın Liman Bölgesi'nde çıkan kavganın ardından 2 İngiliz taraftarı gözaltına alan Fransız polisi, İngiltere taraftarlarına karşı önlemlerini arttırdı. Marsilya'da bulunan publarda toplanan İngilizler'in taşkınlık yapmaması için Fransız polisini hazır bekleten yetkililer, güvenlik güçlerine de en ufak sorunda müdahale etme yetkisi verdi. Marsilya Emniyet Müdürlüğü'nün bölgede görev yapan polislere ekstra göz yaşartıcı gaz dağıttığı bildirildi.

Önceki gün yaşanan olaylarda polise şişe atan İngilizler'in aynı girişimde bulunması durumunda daha sert tepki göreceğini belirten yetkililer, şu açıklamayı yaptı:

"Rus taraftarların bölgede prokovasyon ihtimaline karşın gerekli önlemler alındı. Ancak İngiliz taraftarların taşkınlık yapmaması için de bulundukları bölgede hazır bekletilen polis ekipleri mevcut. Yaşanan olayların ardından en ufak taşkınlık girişiminde bulunanlara polisin tepkisi çok sert olacaktır."

Turnuva öncesinde İngiltere-Rusya mücadelesi, güvenlik açısından en riskli karşılaşma olarak gösterilirken, bunun da sebebinin, hem İngiliz taraftarların, hem de Rus taraftarların maçlardan önce aşırı derecede alkol alıp saldırganlaşması olarak belirtildi.

Bilindiği gibi EURO2016 Fransa'da B Grubu'nda İngiltere ile Rusya bugün TSİ 22.00'de Marsilya'da karşı karşıya gelecek. Grubun ilk maçı için İngiliz ve Rus taraftarlar Marsilya'ya akın ekmiş durumda.
Cihan

Editör: TE Bilisim