Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, geçtiğimiz yıl ligde topladıkları puanın daha üzerinde bir puan almayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini söyledi.

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Antalya'nın Belek beldesinde çalışmalarına devam eden Başkent ekibinde teknik direktör Fuat Çapa, sezon başında belirlemiş oldukları hedeflerden şaşmadıklarını ifade etti. Genç teknik adam, "Geçtiğimiz yıl ligi iyi bir yerde bitirdik. Bu yıl onun daha üzerinde bitirmek istiyoruz. Bu hedefimizde bir şaşma yok. Sonrasında kalıcı başarılar elde etmek istiyoruz. Avrupa Kupaları'nda mücadele etmeyi hedefliyoruz." dedi.

GELİP GEÇİCİ BAŞARI DEĞİL KALICI BAŞARI PEŞİNDEYİZ

Türk futbolundaki istikrarsız bir yapının olduğuna da vurgu yapan Fuat Çapa, "Bir yıl başarılı olunmak için herşey yapılıyor ancak ertesi yıl bu hedeflerden şaşma oluyor. Bir yerlere geliniyor fakat orada kalmak kolay olmuyor. Bir takım bu yıl Avrupa Kupası'na gitmek için mücadele ediyor ve gidiyorsa gelecek yıl da aynı yer için oynamalı." dedi.

Başkent Ankara'nın Süper Lig'deki tek temsilcisinin kendileri olmasının da üzerlerine ayrı bir sorumluluk yüklediğini belirten Fuat Çapa, "Bu nedenle gelip geçici başarılardan ziyade kalıcı başarılar için oynanması gerekiyor. Bir yıl zirve için oynayıp bir yıl kümede kalmak için mücadele edeceksin bu olmaz. Bu çok da başarılı sayılmaz. Bunlar gelip geçici başarılardır. Aynısını milli takımımızda görüyoruz. A Milli Takım bir turnuvada büyük başarı elde ediyor fakat sonrasındaki turnuvada olmuyor. Yapma bozma başarılardan ziyade kalıcı başarıla ihtiyaç var." diye konuştu.

"Kulüpte transfer çalışmalarının şu anda bitmiş gibi gözükse de İlhan Cavcav'ın olduğu yerde transferin bitmeyeceğini kaydeden başarılı teknik adam, "Başkanımız yarın size bu genç yeteneği buldum getirdim. Oynatın der biz de oynatırız. Gençlerbirliği'nin vizyonu budur." dedi.

Öte yandan Aykut Demir'in Trabzonspor'dan istenmesiyle ilgili olarak da Fuat Çapa, "Bu transfere iki yönlü bakmak lazım. Bizim takımdan oyuncunun istenmesi bizi mutlu eder. Ancak oyuncu kaybetmek istemeyiz. Kalıcı başarılara imza atma hedefimiz varsa bazı oyuncularla uzun süre çalışmamız gerekiyor." diyerek sözlerini tamamladı.

Editör: TE Bilisim