Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Stat: Türk Telekom Arena
Hakemler: Tolga Özkalfa, Cem Satman, Ekrem Kan
Galatasaray: Muslera, Sabri, Semih, Dany, Riera, Hamit, Selçuk İnan, Melo, Emre Çolak, Umut, Elmander
Beşiktaş: McGregor, Mehmet Akgün, İbrahim Toraman, Sivok, Gökhan Süzen, Hilbert, Necip Uysal, Fernandes, Veli, Olcay, Holosko
Goller: Dk. 3 Emre Çolak, Dk. 45+1 Riera (Galatasaray)
Sarı kart: Dk. 33 Elmander (Galatasaray)

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasındaki derbi maçın ilk yarısı sarı-kırmızılı takımın 2-0 üstünlüğü ile sona erdi. Galatasaray'a üstünlüğü getiren golleri Emre Çolak ve Riera kaydetti.

3. dakikada Galatasaray öne geçti. Bu dakikada Elmander, sağ tarafta Umut Bulut'u gördü. Umut'un sağ çaprazdan cezasahası içine yaptığı ortada arka direkte topla buluşan Emre Çolak, düzgün bir vuruşla kaleci McGregor'u mağlup etti: 1 - 0.

25. dakikada Olcay'ın savunmanın arkasına attığı topa hareketlenen Hilbert, kaleci ile karşı karşıya kaldığı anda vurdu. Meşin yuvarlak az farkla yandan auta çıktı.

41. dakikada Selçuk'un ara pasında topla buluşan Emre Çolak'ın vuruşunu kaleci McGregor iki hamlede kontrol etti.

45+1. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Selçuk'un kullandığı serbest atışta cezaalanı içinde topa iyi yükselen Riera, kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2 - 0.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısını Galatasaray, Emre Çolak ve Riera'nın golleriyle 2-0 önde kapattı.

Editör: TE Bilisim