Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Stat: Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena
Hakemler: Tolga Özkalfa, Serkan Ok, Volkan Narinç
Galatasaray: Muslera, Sabri Sarıoğlu, Chedjou, Hakan Balta, Alex Telles, Selçuk İnan, Hamit Altıntop, Bruma (Dk. 78 Emre Çolak), Wesley Sneijder, Yasin Öztekin (Dk. 87 Olcan Adın), Umut Bulut
Kardemir Karabükspor: Abdulaziz Demircan, Erdem Özgenç, Larrys Mabiala, Tanju Kayhan, Abdou Traore (Dk. 67 Onur Ayık), Musa Çağıran, Yiğit İncedemir, Hakan Özmert, Ahmet İlhan Özek (Dk. 61 Erkan Kaş), Furkan Özçal, Fatih Candan
Goller: Dk. 26 Yasin Öztekin, Dk. 48 ve 90 Sneijder, Dk. 59 Umut Bulut (Galatasaray) Dk. 71 Hakan Balta (Kendi Kalesine), Dk. 86 Furkan (Kardemir Karabükspor)
Sarı kartlar: Dk. 40 Erdem Özgenç, Dk. 50 Ahmet İlhan Özek, Dk. 79 Yiğit İncedemir, Dk. 86 Fatih Candan, Dk. 90 Tanju Kayhan (Kardemir Karabükspor), Dk. 52 Alex Telles (Galatasaray)

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 26. hafta maçında Galatasaray, konuk ettiği Kardemir Karabükspor'u 4-2 mağlup ederek bir gün aradan sonra tekrar liderliğe yükseldi.

Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena Stadı'nda oynanan ve hakem Tolga Özkalfa'nın düdük çaldığı maçta Galatasaray'a 3 puan ve liderliği getiren golleri 26. dakikada Yasin Öztekin, 48 ve 90. dakikalarda Wesley Sneijder ve 59. dakikada da Umut Bulut kaydetti. Konuk Kardemir Karabükspor'un gollerini ise 71. dakikada Hakan Balta kendi kalesine ve 86. dakikada da Furkan Özçal attı.

Bu sonuçla Galatasaray, birgün önce maç fazlasıyla Fenerbahçe'ye kaptırdığı liderliği puanını 58'e çıkararak yeniden alırken, konuk Kardemir Karabükspor ise 18 puan ve averajla 17. sırada kaldı.

48. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Sneijder, çaprazdan kullandığı serbest atışta düzgün bir vuruşla kaleci Abdülaziz'i mağlup etti. Kaleciyi geçen ve yan direğe çarpan top dönüşte kalecinin sırtına çarparak ağlara gitti: 2-0.

59. dakikada Galatasaray'ın üçüncü golü geldi. Bu dakikada Bruma'nın ara pasında topla buluşan Umut Bulut, düzgün bir vuruşla kalecinin solundan topu filelere gönderdi: 3-0.

69. dakikada Galatasaray mutlak bir golden oldu. Sağ çaprazda topla buluşan Umut Bulut, üzerine gelen kaleciyi geçtikten sonra vurdu. Meşin yuvarlak kale çizgisine paralel bir şekilde auta gitti.

71. dakikada konuk ekip farkı bire indirdi. Bu dakikada sol çaprazda topla buluşan Erkan Kaş'ın şutunda Hakan Balta'nın uzaklaştırmak istediği top kendi ağlarına gitti: 3-1.

74. dakikada Sneijder'in cezasahası dışından sert şutunda meşin yuvarlak az farkla üstten oyun alanı dışına gitti.

86. dakikada konuk ekip farkı bire indirdi. Bu dakikada Erdem'i pasında topla buluşan Furkan'ın sert şutunda top üst direğe de çarparak ağlarla buluştu: 3-2.

90. dakikada Galatasaray'ın dördüncü golü geldi. Bu dakikada Sneijder, sağ tarafta müsait durumdaki Umut Bulut'u gördü. Bu oyuncunun ortasında Olcan Adın, kontrol ettikten sonra Sneijder'i topla buluşturdu. Hollandalı oyuncu, kalecinin solundan düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlara göndererek takımını rahatlattı: 4-2.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Galatasaray'ın 4-2 üstünlüğü ile tamamlandı.

Editör: TE Bilisim