Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 9. hafta mücadelesinde Mersin Büyükşehir Belediyesi ile karşılaşan Galatasaray, rakibini 81-48'lik skorla mağlup etti.

Baştan sona önde götürdüğü mücadele boyunca rakibine oyuna ortak olma şansı tanımayan sarı - kırmızılılar, bu sonuçla ligdeki 9. maçında 8. galibiyetini almış oldu.

Mücadeleye Sancho Lyttle’ın sayılarıyla başlayan Galatasaray, daha ilk dakikalardan itibaren kontrolü eline alarak ilk çeyreği 21-9 önde tamamladı. İkinci periyotta da sert savunmasıyla rakibine kolay sayı şansı tanımayan sarı - kırmızılılar, özellikle hücum ribaundları sonrasına yakaladığı ikinci şansı sayılarıyla aradaki farkı koruyarak soyunma odasına 33-18’lik üstünlükle girdi.

İkinci yarıda Sylvia Fowles’ın da devreye girmesiyle aradaki farkı 20 sayının üzerine kadar çıkaran ev sahibi ekip, final periyoduna 57-36’lık skor avantajı girdi.

Son çeyrekte ise sahne alan isim Ann Wauters olurken, Galatasaray bu oyuncusunun art arda pota altından kaydettiği isabetlerle 81-48’lik rahat bir galibiyet aldı.

Editör: TE Bilisim