Spor Toto Süper Lig'in lideri Galatasaray'da sıra düşler sahnesinde. Türk Telekom Arena'da oynanan ve 1-1 sonuçlanan karşılaşmanın rövanşında karşı karşıya gelecek olan Schalke04 ve Galatasaray maça hazır.

Sabah saatlerinde özel bir uçakla Düsseldorf’a giden sarı-kırmızılı kafile, karayolu ile Essen’e geçecek ve kampa girecek. Akşam saatlerinde  Stadion Gelsenkirchen’de bir antrenman gerçekleştirecek olan Galatasaray'da Teknik Direktör Fatih Terim bir basın toplantısı düzenleyecek. Avrupa Kupalarındaki 245. maçına çıkacak olan Galatasaray'da tek hedef galibiyet. Gençlerbirliği maçından sonra sık sık futbolcularla bir araya gelen Fatih Terim oyuncularına bu maçın önemini anlattı.

Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu

Schalke 04'le İstanbul'da yaptığı maçta 1-1 berabere kalan ve avantajı rakibine kaptıran Galatasaray, çeyrek finale yükselmek için gol hesapları yapacak. Turu atlayabilmek için mutlaka gol bulması gereken sarı-kırmızılı takım, galibiyete ya da 2 ve üzeri gollü beraberliklere ihtiyaç duyacak. Maçın normal süresinin İstanbul'daki gibi 1-1 berabere sonuçlanması halinde ise müsabaka uzatmaya gidecek.

Yaşanan bilet krizine rağmen gerek Galatasaray'a ayrılan tribünü gerekse stadın diğer tribünlerini dolduracak olan Sarı-Kırmızılı taraftarların takıma olan inancı ise tam. Taraftarların en çok güvendiği isim ise Teknik Direktör Fatih Terim. Braga maçında tüm ümitler tükendi derken yaptığı değişiklikler ve oyuna yaptığı müdahale ile tur kapılarını aralayan başarılı teknik adam bu maçtada taraftarın en çok güvendiği isim olarak dikkat çekiyor. Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki golcüsü Burak Yılmaz'ın bu maçtaki performansıda merakla bekleniyor. Galatasaraylı taraftarlar Burak'ın bu maçtada gol atmasına kesin gözüyle bakıyor.

Bu maç Hamit Altıntop için ise farklı bir anlam içeriyor. Yıldızının parladığı kulüp olan Schalke04 tribünlerinin önüne yıllar sonra tekrar çıkacak olan Milli oyuncuya Schalkeli taraftarların göstereceği tepki merakla bekleniyor.

Schalke04 cephesinde son lig maçında sakatlanan Huntelaar'ın yokluğu moralleri bozmuş durumda. Maçın biletlerini aylar öncesinden tüketen taraftarlar, takımlarının son haftalardaki göstermiş olduğu başarılı performansı devam ettirmesi durumunda turu geçen taraf olacaklarına inanıyorlar. Schalke'de Galatasaray maçı öncesi sakat Huntelaar ve cezalı Jones dışında eksik bulunmuyor.

Galatasaray'da ise cezalı oyuncu bulunmazken, sakatlığı henüz tam olarak düzelmeyen Dany'nin durumu yarın belli olacak. Fatih Terim'in 1 haftadır sakat olan ve takımdan ayrı çalışan Dany'nin yerine iki haftadır yan yana oynayan Gökhan Zan Semih ikilisine bu maçtada şans vermesi bekleniyor.

Galatasaray'ın salı günü UEFA Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanşında karşılaşacağı Schalke 04 maçını İsveçli hakem Jonas Eriksson, yönetecek. Düşler sahnesindeki bu muhteşem karşılaşma yarın saat 21:45'te Startv'den yayınlanacak.


UEFA Şampiyonlar Ligi Son 16 Turu ikinci ayağındaki diğer maçların programı ise şöyle:

12 Mart 2013 Salı
21.45 FC Barcelona – AC Milan (Camp Nou, Barselona)
21.45 FC Schalke 04 – Galatasaray (Stadion Gelsenkirchen, Gelsenkirchen)

13 Mart 2013 Çarşamba
21.45 FC Bayern – Arsenal (Fussball Arena, Münih)
21.45 Malaga – Porto (La Roseleda, Malaga)

Editör: TE Bilisim