Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Salon: Ankara TVF Başkent
Hakemler: Onur Hoşnut, Erdal Akıncı
VakıfBank: Gözde Sonsırma, Bahar Toksoy, Sheilla, Vasileva, Rasic, Naz Akyol Aydemir (Gizem Hatice Örge, Çağla Akın, Ceren Kestirengöz, Güldeniz Önal Paşaoğlu, Kübra Akman, Vasileva)
Galatasaray Daikin: Gamze Alikaya, Bosetti, Aslı Kalaç, Centoni, Meijners, Melis Ayşe Gürkaynak (Nihan Güneyligil, Ezgi Güç Aslan, Özgenur Yurdagülen, Nursevil Aydınlar)
Setler: 25 - 12, 16 - 25, 18 - 25, 25 - 19, 15 - 13
Süre: 118 dakika (21, 27, 26, 26, 18)

Son iki yılın Türkiye Süper Kupa (eski adıyla Türkiye Kupası) şampiyonu VakıfBank, Dörtlü Final ilk maçında Galatasaray Daikin’i 3-2 mağlup ederek finale yükseldi. Sarı siyahlılarda skora en fazla katkı yapan isimler 24 sayıyla Elitsa Vasileva ve 18 sayıyla Milena Rasic oldu.

Ankara Başkent Spor Salonu'nda oynanan mücadeleye Galatasaray Daikin, Gamze, Centoni, Bosetti, Meijners, Aslı, Melis ve libero Nihan’dan oluşan ilk altı ile başlarken, Vakıfbank ise Naz, Rasic, Vasileva, Sheilla, Bahar, Gözde ve libero Gizem Örge ile başladı.

VakıfBank, Galatasaray’ı 3-2’yle geçerek Süper Kupa Dörtlü Finali’nde finale yükseldi. Sarı siyahlılar şampiyonluk maçında Eczacıbaşı VitrA –Fenerbahçe Grundig maçının galibiyle karşılaşacak.

VakıfBank, müsabakanın ilk setine hızlı girerek ilk teknik molada 8-1’lik üstünlüğü yakaladı. Setin sonuna kadar üstünlüğünü sürdüren sarı siyahlılar, 25-12 ile 1-0’ı buldu. Bu sette Elitsa Vasileva 7 sayı kaydederken, Gözde Sonsırma da 4 sayı ile katkı yaptı. İkinci set 16-25’le ve üçüncü set de 18-25’le Galatasaray’ın üstünlüğüyle sonuçlandı ve setlerde durum 1-2’ye geldi.

Sarı siyahlılar, karşılaşmanın dördüncü setinde istedikleri oyunu sahaya yansıtmayı başardı. Teknik molalara 8-4 ve 16-7 önde giren VakıfBank, 25-19’la setlere dengeyi getirdi. Bu sette de Vasileva 7 sayı elde ederken, Kübra Akman ve Milena Rasic dörder sayılık katkıda bulundu.

VakıfBank, final setinde ise rakibine üstünlük kurarak seti 15-13, karşılaşmayı da 3-2 kazanmayı bildi. Sarı siyahlılarda Elitsa Vasileva 24 sayı, Milena Rasic 18 sayı ve Gözde Sonsırma da 14 sayı ile galibiyete katkıda bulundu.

VakıfBank Başantrenörü Giovanni Guidetti, Galatasaray galibiyeti sonrası, "Takımımızın dördüncü set sonrası verdiği reaksiyondan oldukça memnunum. İyi voleybol ortaya koyamadık belki ama oldukça iyi savaştık ve takım gibi oynadık. Bu da bizi fazlasıyla mutlu ediyor. Oyuna rağmen pes etmeyen ve mücadele eden bir takımımız var." dedi.

VakıfBank'ın başarılı ismi Elitsa Vasileva ise "En iyi oyunumuzu oynamadık ama kazanmak bizler için önemliydi. Galibiyetle birlikte bugünkü oyunumuzu yarın daha iyi seviyeye çıkarma şansımız oldu. Yarın tüm voleybolseverlere kaliteli voleybol izleteceğimize eminim. Son olarak da bizleri yalnız bırakmayan tüm taraftarlarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

VakıfBank unvanını korumak için Fenerbahçe – Eczacıbaşı maçının galibiyle yarın saat 18.00’de karşılaşacak.

Editör: TE Bilisim