Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Galatasaray Medical Park ligin 18. haftasında Abdi İpekçi Spor Salonu’nda konuk ettiği Anadolu Efes’i 77-70 mağlup etti.

Beko Basketbol Ligi’nin 18. Haftasında iki güçlü rakip Galatasaray Medical Park ile Anadolu Efes, Abdi İpekçi Spor Salonu’nda karşı karşıya geldi. Sarı - kırmızılılar baştan sona önde götürdüğü karşılaşmada rakibini 77-70 yenerek bu sezon Türkiye Ligi’nde evinde oynadığı 10. maçından da galibiyetle ayrılmayı başardı. Derbi mücadelesini Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal da izledi.

Sarı - kırmızılı ekipte 5 oyuncu çift hanelere ulaşırken Ndong Boniface 16 sayı, 13 ribaund ile double-double yaptı. Carlos Arroyo da 15 sayı, 5 asistlik performansı ile galibiyette önemli rol oynadı. Anadolu Efes’in en skorer oyuncusu ise 17 sayı ile Jordan Farmar oldu.

Tempolu başlayan mücadelede ilk üç dakikalık bölüm 7-7 eşitlikle geçildi. Sarı Kırmızılı ekip Markoishvili ve Furkan Aldemir ile üstünlüğü sağlasa da Anadolu Efes rakibine cevap vermede gecikmedi (11-11). Maçtaki sessizliği ise Arroyo’nun üç sayılık basketi bozarken sarı - kırmızılılar yakaladığı 9-0’lık seri ile skoru 20-11 yaptı. Karşılaşmada ilk periyodu 23-17 Galatasaray Medical Park üstün kapadı.

Galatasaray Medical Park ikinci periyoda Macvan ve Ndong’un sayılarıyla 9-0’lık seriyle başladı ve ardından Oktay Mahmuti’nin molası geldi (32-17). Anadolu Efes periyottaki ilk sayısını Semih Erden ile 13. dakikada buldu. Engin Atsür’ün basketleriyle ev sahibi takım son dört dakikaya 39-24 üstünlükle girdi. Son bölümlere girildiğinde Sarı Kırmızılılar rakibi ile arasındaki farkı 20 sayıya kadar çıkardı (44-24). Galatasaray Medical Park, devreyi ise 49-34 önde tamamladı.

İkinci devreye 8-2 seri ile başlayan Galatasaray Medical Park güçlü rakibi karşısında farkı 21 sayıya çıkardı (57-36). Periyodun ilk 6 dakikalık diliminde rakibine sadece 2 sayı şansı tanıyan sarı - kırmızılı ekip skoru da 59-36 yaptı. Son bölümlere doğru dış atışlarla farkı azaltmaya çalışan Anadolu Efes karşısında Galatasaray Medical Park final periyoduna 61-48 önde girdi.

Final periyodunun ilk dakikalarında her iki takım da istediği sayıları bulamazken Sarı Kırmızılı takım 33. dakikayı 65-50 üstün geçti. Hücumda ritmini bulan Anadolu Efes Sasha’nın 3 sayılık basketiyle son beş dakikaya girilirken farkı 10 sayıya indirdi (67-57). Dış şutlarla farkı tekrar açan ev sahibi takım skoru 74-63 yapsa da son 19 saniyeye girildiğinde lacivert - beyazlılar Sasha ile farkı 6 sayıya indirdi. Üstünlüğünü koruyan ev sahibi takım maçtan 77-70 galip ayrıldı.

Editör: TE Bilisim