Spor Toto Süper Lig’in 34. Haftasında oynanan Galatasaray-Trabzonspor maçında ilginç görüntüler vardı. Galatasaray taraftarı rakipleri Trabzonspor’u TT Arena’da sürpriz bir pankartla karşıladılar. Sarı-Kırmızılı taraftarlar Trabzonspor’un sahaya çıktığı anda Pegasus ve Doğu Alt tribünlerde "2010/2011 şampiyonu Trabzonspor, Arena'ya hoşgeldin"  pankartı açarak ilginç bir sürpriz yaptılar ve ezeli rakipleri Fenerbahçe'ye göndermede bulundular.

24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?

62695f61665f636162645163616b64616b64677b7598969d.jpg

Hatırlanacağı üzere 2010-2011 sezonunda Trabzonspor averaj farkıyla şampiyonluğu Fenerbahçe’ye kaptırmıştı. Daha sonra ise Türk futbolunda 3 Temmuz süreci olarak bilinen şike operasyonu başlamış ve Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere çok sayıda yönetici, antrenör ve futbolcu hakkında şike yaptıkları gerekçesiyle dava açılmıştı. Görülen davanın sonucunda birçok isme şikeden dolayı cezalar verilmişti. Ancak Türkiye Futbol Federasyonu yaptığı incelemelerde şikeye rastlanmadığını savunup 2010-2011 sezonu şampiyonunu Fenerbahçe olarak tescil etmişti. Trabzonspor’un cephesi ise kendisini 2010-2011 sezonu şampiyonu ilan ederek kupanın kendisine verilmesi ısrarını hala sürdürmekte. Trabzonspor’un bu ısrarına Galatasaraylı taraftarlar da dün akşam açtıkları pankartla destek oldular. Galatasaray taraftarı Trabzonsporlu futbolcular saha çıktıkları anda iki ayrı tribünde "2010/2011 şampiyonu Trabzonspor, Arena'ya hoşgeldin" pankartı açtılar.

Dün akşam oynanan ve Galatasaray’ın 2-0 kazandığı maçtan önce başka ilginç görüntülerde vardı. Galatasaray taraftarları açtıkları pankartlarla ırkçılığı protesto ederken Trabzonsporlu ve Galatasaraylı futbolcular birlikte tribünleri alkışladılar. Maçtan önce Zokora’yı tribünlere çağıran Galatasaraylı tribünlerin bu hareketine Trabzonsporlu ve Galatasaraylı futbolcular alkışla karşılık verdi.

Sarı-Kırmızılı taraftarlar ayrıca geçen hafta oynan derbi maçtan sonra evine dönerken uğradığı bıçaklı saldırı sonrasında hayatını kaybeden Burak Yıldırım için de pankart açtılar. Pankartta "Başınız sağ olsun Burak Yıldırım ailesi" ifadeleri yer aldı. Tribünlerde ırkçılık ile ilgili de “Irkçılığa karşı sizinleyiz. Drogba, Dany, Eboue, Zokora, Sow, Webo” ve “Yaradılanı severiz yaradandan ötürü”pankartları yer aldı.

Editör: TE Bilisim