Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Galatasaray'ın başarılı defans oyuncusu Sabri Sarıoğlu, 1-0 kaybettikleri Fenerbahçe maçından sonra yazılanlara bir anlam veremediğini belirterek, Galatasaray'ı aşağı çekmek için yazılan senaryoları bildiğini söyledi.

Sarı kırmızılı kulübün televizyonuna açıklamalarda bulunan Sabri Sarıoğlu, "Öncelikle şunu söylemek istiyorum, çıkan bu tip haberlere normalde cevap verme taraftarı değilimdir, çünkü bu habelerin asılsız olduğunu herkes biliyor. Ama son 2-3 gündür abartıldı yalan üstüne yalan abartı üzerine abartı hayretler içerisinde bakıyorum. Çünkü yıllardır bilinen senaryoları yeniden yaşıyoruz, Hamza hocamızın gelişiyle birlikte mükemmel bir ivme yakalamışken, alınan bir mağlubiyetten sonra şampiyonluğun en büyük adayı Galatasaray'ı aşağı çekmek için yazılan senaryolar bunları biz yıllardır yaşıyoruz." dedi.

Ligde lider olduklarını yineleyen Sabri Sarıoğlu, "Herkes bizi aşağı çekmeye çalışıyor, ancak biz kenetlendikçe büyüyen bir aileyiz bir bütünüz, biz futbolcular olarak camia olarak şampiyonluğa baş koymuşuz." diye konuştu.

Fenerbahçe ile oynadıkları ve 1-0 kaybettikleri maçla ilgili değerlendirmede de bulunan Sabri Sarıoğlu, "Güzel bir maç oldu, karşılıklı ataklar oldu, bizim de onlarında net pozisyonları vardı ama kaybettik, yapacak birşey yok. Biz maça kazanmak için çıktık. Galatasaray'ın fıtratında kaybetmek yoktur ama malesef kaybettik, hala lideriz, pozisyon içerisinde abuk subuk haberler çıktı, yok Selçuk’a pas vermemişim v.s bilerek pas atmadım şeklinde tamamen yalan, biz Selçuk'la 14 - 15 yaşından beri tanışırız, genç milli takımda beraberdik, biz bu yola baş koyduk sadece Selçuk değil gencinden tecrübelesine herkes bu yola baş koyduk, birbirimize sahip çıkan seven insanlarız." diye konuştu.

Kasıtlı olarak pas vermediği iddia edilen pozisyonda iki seçenekten birini tercih ettiğini ve pasını Wesley Sneijder'e verdiğini de belirten Sabri Sarıoğlu, "O pozisyonda futbolu bilen insanlar anlayabilir, iki seçeneğim vardı. Selçuk'a veya Sneijder'e atma şansım vardı, ben Sneijder'i tercih ettim, ismi Ahmet'tir Mehmet'tir ben isme göre pas atmamazlık yapmam." diyerek şunları söyledi:

"Ben Galatasaraylı'yım, buranın evladıyım, kimse bunlarla bana gelmesin iftira atmasın, bunlar çok saçma şeyler. Orada Sneijder'i tercih ettim, sonra da geldi döndü top gol oldu, olabilir, herkes hata yapabilir. Futbol hatalar oyunu. Yeri gelmişken, aklıma geldi sosyal medyada saçma bir video dolanıyor yok geri gelmiyormuşum v.s saçma şeyler, biz de insanız bazen yoruluyoruz, geri gelemiyoruz. Aradan 20 saniye geçmesi gerekiyor, neden bu kadar abartılıyor ki. Yok seramonide elini kalbime koymamışım, Metin Oktay ruhunu taşımıyormuşum. Ben Galatasaraylı'yım. Bana kimse Galatasaray ruhunu öğretemez, ben burada büyüdüm, buraya geldiğimde 10 yaşındaydım. Buranın adetleri ile büyüdüm, kimse bana Galatasaraylılığı öğretmesin."

Sabri Sarıoğlu, maç öncesinde yapılan seramoni ve İstiklal Marşı söylenirken üzerindeki eşofmanı kendileriyle seremoniye katılan Fenerbahçe formalı çocuğa giydirmesiyle ilgili bir soru üzerine ise "Bu arada bunu da dile getirelim, bu soğuk havalarda çocukları çıkarıyorlar, ben çocukların önümde titrediğini dişlerinin sesisini duydum. Siz düşünün çocuk o kadar üşüyor. Vicdanen rahatsız oldum, soğuk havalarda daha sıkı giydirmek lazım çocukları, çocuğa montumu verdim o esnada, yok elim kalbimde değilmiş v.s beni bunlarla yıpratamazlar. Sözde, biz büyük bir camiayız lideriz ve liderliğimizi devam ettireceğiz, büyük bir camiayız, biz takım arkadaşlarımızla birlikte herkes şampiyonluğa inandık kenetlendik bizi böyle haberlerle yıpratamayacaklar, onlara inat biz camiamızla şampiyon olduktan sonra doyasıya bu şampiyonluğu kutlayacağız, baş koyduk bu yola." diye cevap verdi.

Basında ya da sosyal medyada dolaşan haberlere taraftarların itibar etmemesini de belirten Sarıoğlu, "Kimse bu haberlere itibar etmesin, biz takım arkadaşlarımızla sıkı sıkıya kenetlenmiş durumdayız. Bırakın futbolcuları personelle bile kenetlenmiş durumdayız. Kimsenin kimseyle sorunu yok, bu haberleri yapanlar delikanlıysa çıksınlar şundan bundan öğrendim v.s desinler kimse benim Galatasaraylılığımı tartışamaz, terimin son damlasına kadar elimden geleni yapacağım ve kulübümü en iyi şekilde temsil edeceğim."

Editör: TE Bilisim