24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Galatasaray’ın 17 Mayıs 2000 tarihinde kazanmış olduğu UEFA Kupası’nın 13. yıl dönümü Florya Metin Oktay Tesisleri’nde kutlandı.

Tesislerde verilen davete Galatasaray Yönetim Kurulu Üyeleri, kupanın kazanıldığı dönemin başkanı Faruk Süren, Teknik Direktör Fatih Terim, o dönemin yöneticileri ile UEFA Kupası’nı kazanan kadroda forma giyen oyunculardan bazıları katıldı.

Sarı-kırmızılı kulübün efsane golcülerinden ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, 13 yıl önce kazanılmış olan kupanın tekrarlanmasını istediğini ifade etti. Hakan Şükür, “Biz o günlerde zor dönemde kupayı kazandık. Bu yıl Fenerbahçe çok yaklaştı. Ancak kısmet olmadı. Galatasaray’da Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadı. Türkiye’de kendi içimizde yarışabiliriz ancak Avrupa’da çok önemli bir platform. O kupanın kazanıldığı zaman benim kızım yeni doğmuştu. O şu anda 13 yaşına geldi. Hala bu kupa Türkiye’den kazanılmadı. UEFA Kupası’nı kazanmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Ancak bunların yerine yenilerin konulması gerekiyor. Umarım önemli planlamalarla, geçmişte yapılan hataları tekrarlamadan, iyi jenerasyon yakalanır.” dedi.

Hakan Şükür, Türk futbolunun ileriye taşınması için sakin bir ortama ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Arif Erdem ise “Kupayı kazandık ancak bu hala tekrarlamadı. Tekrarlanmasını ümit ediyoruz. Futbolla yatıp futbolla kalkan bir ülke olmamıza rağmen hala bu başarı bir türlü gelmedi. 17 Mayıs’ta güzel bir buluşma oldu. Ne mutlu bize ki o başarıyı yakalamışız.” diye konuştu.

Öte yandan bir gazetecinin pazar günü Fenerbahçe-Galatasaray maçındaki yaşananları sorması üzerine Arif Erdem, şunları kaydetti:

Kendine yapılmasını istemediğin bir hareketi başkasına yapmayacaksın. Sevgi, saygı kesinlikle kalkmış ama bu tarz olaylar umarım tekrar yaşanmaz. Centilmence mücadeleler olur."

ÜMİT DAVALA: ŞAMPİYONLAR LİGİ KUPASI’NI TÜRKİYE’YE GETİRME ZAMANI GELDİ

UEFA Kupası’nı kazanan kadroda yer alan ve şu anda Galatasaray’da yardımcı antrenörlük görevini yapan Ümit Davala ise duygularını şöyle ifade etti:

“Kupayı kazanalı 13 yıl oldu hala tekrarlanmadı. Başkasının da kutlamasını isteriz. Bizim elde ettiğimiz başarı tekrarlanmamış. Bizim hedeflerimiz bitmiyor. Şampiyonlar Ligi’nde yarı finale çok yakındık fakat şanssız bir şekilde elendi. Ancak Şampiyonlar Ligi kupasını Türkiye’ye getirme zamanı geldi.”

Editör: TE Bilisim