Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin, Atatürk'ün Gaziantep'e gelişi ve şehre Gazilik Ünvanı verilişinin yıldönümü nedeniyle Gazi Kupası adı altında düzenlediği “Eskrim Türkiye Şampiyonası”, “Karate Turnuvası” ve “Tekvando Turnuvası”na rekor sayıda sporcu katıldı.

“Eskrim Türkiye Şampiyonası'na, başta Gaziantep olmak üzere Adana, Ankara, İstanbul, Bursa, Mersin, Samsun, Aksaray, İzmir, Antalya, Adıyaman, Denizli, Kocaeli ve Eskişehir'den süper miniklerde 142, minikler kategorisinde 182 olmak üzere toplam 324 sporcu katıldı.

8 KATAGORİDE ÖDÜLLER VERİLDİ

Süper Minikler flöre bayan, süper minikler flöre erkek, süper minikler epe bayan, süper minikler epe erkek, minikler flöre bayan, minikler flöre erkek, minikler epe bayan, minikler epe erkek olmak üzere toplam 8 Kategoride ödüllerin verildiği şampiyonada, süper miniklerde 679, miniklerde 968 olmak üzere toplamda 1647 müsabaka gerçekleştirildi.

Ödül törenlerine katılan Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, “Amatör spor branşlarının tanıtımı ve yaygınlaştırılmasına yönelik düzenlediğimiz turnuva ve müsabakalar meyvelerini vermeye başladı." dedi.

‘HEDEFİMİZ ÇOCUKLARA AMATÖR SPORU SEVDİRMEK…’

Geçtiğimiz yıl başlattığımız, “Gazi Kupası Eskrim Turnuvası” bu yıl “Gazi Kupası Eskrim Türkiye Şampiyonası”na dönüştü. Gaziantep'te yapılan turnuva ve müsabakalar ile amatör sporcuları desteklerken, ilimizin tanıtımına da önemli katkılar sağlamaktadır.” dedi.

Karate ve Tekvando Turnuvaları'nda 16 branşta 120 müsabaka gerçekleşmiş,190 sporcu katılmıştır. Çocuklara ve gençlere amatör spor branşlarını sevdirmek, tanıtmak ve bu branşlarda emek sarfeden sporcu ve eğitmenleri desteklemek adına yapılan çalışmalar önümüzdeki günlerde yapılacak diğer etkinliklerle devam edecek.

Editör: TE Bilisim