Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Gaziantep Polis Gücü Hokey Takımı, Avrupa Hokey Erkekler Challenge Şampiyonası Challenge 3. Turnuvası’nda Finlandiya, Danimarka ve Bulgaristan takımlarını mağlup ederek Avrupa şampiyonu oldu.

Slovakya'nın Bratislava kentinde 17 - 21 Mayıs tarihlerinde oynanan açık alan Avrupa Erkekler Hokey Şampiyonası'nda Gaziantep Polis Gücü Takımı bütün rakiplerini mağlup ederek birinci oldu. Kırmızı-beyazlılar, turnuvanın ilk gününde Seinajoki United takımını 8 -1, ikinci günde Slegase HC takımını 3 - 1 ve üçüncü günde HC Lokomotive Sofia takımını 14 - 0 gibi farklı bir skorla mağlup ederek finale yükseldi. Finalde B Grubu lideri Bulgaristan'ın HC Nsa Sofia takımını da 3 - 0 mağlup eden sporcular şampiyonluk kupasını Türkiye'ye getirdi.

Avrupa Şampiyonasını kazanan sporcular adına İl Emniyet Müdürlüğü Polisevi’nde bir yemek verdi. Avrupa şampiyonluğunu Türkiye getirdikleri için sporculara teşekkür eden Emniyet Müdürü Ömer Aydın, Polis Gücü Hokey Takımının turnuvayı namağlup tamamladığını ifade etti. Aydın, şunları söyledi:

“Polis Gücü takımımız 10 yıl içerisinde 12 Türkiye şampiyonluğunu, 1 defe Avrupa üçüncülüğünü, 21 Yaş Altı Kapalı Salon Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye Şampiyonu, 2012 yılında düzenlenen Büyük Erkekler Açık Alan Şampiyonası’nı kazanan taraf oldu.”

Polis Gücü Hokey Takımı’nın bu zamana kadar 32 sporcuyu Milli Takıma kazandırdığı bilgisini veren Aydın, “23 oyuncumuz da üniverstelerin beden eğitimi bölümünü kazandı. Polis Gücü Spor Kulübü çok başarılı işlere imza attı. Öğrencilerin kötü alışkanlıklardan uzak durmasını sağladı. Aynı zamanda bu arkadaşlarımız eğitimlerine de devam ediyorlar. Sporcularımızın gelecekte hokey sporuna daha çok katkı sağlayacaklarını düşürüyorum. Bu başarıyı gösteren arkadaşlarımızı tebrik ederim.” dedi.

Takım Kaptanı Halit Demirel ise Avrupa birinciliğini kazanmanın kolay olmadığını belirterek, “Geçen yıl gittiğimizde başarısız olmuştuk. Bu sene takım arkadaşlarımla daha iyi hazırlandık. Her oynadığımız maçı fark atarak kazandık. Final maçı bizim için çok ayrı bir heyecandı. 3-0’lık bir net skorla Bulgar takımını yenerek şampiyonluğu aldık. Bundan sonra daha iyi başarılar kazanacağımızı düşünüyorum.” açıklamalarına yer verdi.

Açıklamaların ardından Emniyet Müdürü oyunculara altın taktı.

Editör: TE Bilisim