Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı Afganistan Dernekleri Başkanı aday oldu… Mültecilere ‘birleşin’ çağrısı yaptı
Tayvan'ın başkenti Taipei'de, TransAsia Havayolları'na ait yolcu uçağı havalandıktan kısa bir süre sonra Keelung nehrine düştü. Toplam 58 kişinin bulunduğu uçakta 19 kişi hayatını kaybetti, 15 kişi ise yaralı olarak kurtarıldı. Arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiği faciada 24 kişi ise hala kayıp.

Taipei'deki Songshan Havaalanı'ndan Kinmen Havaalanı'na gitmek üzere havalanan ATR-72 tipi uçak, Keelung nehrine düştü. Düşme sebebi henüz tespit edilemeyen uçağın görüntüleri araç kameralarına yansıdı. Kaydedilen görüntülere göre hızla irtifa kaybeden uçak binalara çarpmaktan son anda kurtuluyor. Nehir kenarındaki bir üst yola çarpmamak için manevra yapan uçağın sol kanadı önce yolda giden bir ticari araca çarpıyor, daha sonra ise yol kenarındaki bariyerlere çarparak parçalanıyor ve uçak nehre çakılıyor.

TransAisa Havayolları'na ait yolcu uçağının düşmesiyle beraber hemen başlayan arama-kurtarma çalışmalarına yaklaşık itfaiye eri, polis ve askerlerden oluşan yaklaşık 1000 kişi destek verdi. Toplam 58 kişinin bulunduğu uçakta şu ana kadar 19 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı, 15 kişinin ise yaralı olarak kurtarıldığı açıklandı. Nehrin sığ olmasından dolayı uçağın tamamen batmadığı, enkazın çevresinde ise kayıp 24 kişiyi arama kurtarma çalışmalarının hala devam ettiği ifade ediliyor.

Ayrıca, çift motorlu olduğu belirtilen uçağın içindeki birçok yolcunun da kabinde sıkışarak can verdiği veya yaralandığı bilgisi verildi. Yaralıların ise ambulanslarla bölgedeki hastanelere taşınarak hemen tedavi altına alındığı kaydedildi.

UÇAĞIN KARAKUTUSU BULUNDU

Öte yandan, arama kurtarma çalışmalarında uçağın karakutusuna da ulaşıldığı açıklandı. Bugün akşam saatlerinde uçağın düşüş sebebinin belirlenmesi bekleniyor.

Temmuz ayında yine TransAsia Havayolları'na ait bir uçak Tayvan'ın Penghu Takımadaları yakınında fırtına nedeniyle düşmüştü. Kötü hava şartlarının etkisiyle gerçekleşen kazada 51 kişi hayatını kaybetmişti.

Editör: TE Bilisim