BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ... BİZ OLALIM; BİR OLALIM. "MODERN VE GELENEĞİN ARASINDAKİ GERİLİMDEN," ANCAK BU YOLLA KURTULURUZ...
 Türk milliyetçilerinin efsanevi lideri Başbuğ Alpaslan üzerinden başkanlık tartışması başlatmak MHP ye kurulan çirkin bir tuzaktır.Varsa yoksa ülkenin karşılaştığı hassas konularda Türkeş'i referans göstererek onun fikirleri saptırılarak içi boşatılarak başı sonu ve maksadı zaman mekan ve şartları iyi tetkik edilmeden yorum yapmak ve hüküm cümleleri ortaya koymak gerçekten utanç verici iki yüzlü saptırmadır.

Türk milliyetçiliğini ayaklar altına alanların,Türk milletinin ismini devletinden silme girişiminde bulunanların hedefi Türkeş üzerinden Ülkücü camiada kafa karışıklığı oluşturmaktır.Bu çirkin bir tezgah ve oyundur. Bu gerçekten kırılan yumurtanın kırkı geçtiği anlamına gelmez mi?

Ülkücüleri günahı kadar sevmeyenlerin namazsız niyazsız kabadayı mafya beyanları ile itibarsızlaştırmaya çalışanların iktidar güç ve saltanat ve saraylarını ebedi kılma adına aslı astarı olmayan bir konuda O efsane insanı bu düşüncelerine alet etmek gerçekten onun ruhunu incitir ve onun manevi mirasına hakarettir.Başbuğ Alpaslan Türkeş Başkanlık sistemini kimse padişahlık yetkilerini aratır yetkilerle donatılsın ''Ali Kıran baş kesen'' olsun olsun diye mi istemiştir?

Böyle bir iddia son derece hüzünlü bir koltuk aç gözlülüğü için saptırmadır.Başkanlık sistemi ''ABD emperyalizminin dayatmasıdır'' sözü kime aittir.Bu ülkenin insanları balık hafızası muamelesine layık değildir.Türkeş yaşasaydı bugün başkanlık sistemi yakıştırması yapanlara dün nasıl ki ''Ne Kürtçesi ulan'' ''Ne mozaği ulan'' ifadelerini başkanlık referansı olarak kendini gösterenlere "Ne başkanlığı" demez miydi? Bu hareketin milliyetçi ülkücü ortak aklı çağın padişahlığına dönüşecek bu sisteme karşı çıkmayı gerektirir.Aslında gerçek Ülkücülük milliyetçi Ülkücü ortak akıl çağı Türk milletinin gözü ile okumaktır.

Binlerce yıllık Türk tarihinin bugün ortak tavrı referansını tarihin derinliklerinden alır.Dünü düne göre dünün aklı ve şartları ile anlamlandırmak tarih şuurunu gerektirir.Mesela bugün Sultan Alpaslan,Fatih,Atatürk ve Başbuğ Alpaslan Türkeş yaşasaydı Sayın MHP genel başkanı Devlet Bahçeli gibi davranırdı.Çünkü Türk milliyetçileri ırkçılıktan uzak tarih ve milli şuurla beslenmiş düşüncelerini zaman mekan ve şartlara göre çağı okurlar.

Bizim çağı okuma dilimiz gönül dili yürek dili hak dili hakikat dili çağı Türkün gözü ile okumaktır.Türk milletine isim silme,devletini bölme,bayrağını indirme,asker polis öğretmen hemşire katilleri ile gelecek tasarımı yapanlarla aynı yolun yolcusu olmamız mümkün değildir.Dün imparatorluk, padişahlık saltanat hilafet vardı onlar düne ait yönetim modelleridir.Türk milliyetçileri insan hürriyetini özgürlüklere insan haklarına demokrasiye hukukun üstünlüğüne en fazla sahip çıkması gereken kesim olmalıdır çünkü bu çağda en büyük soykırım yaşayan Türk milletidir. Bugün Türk yurtlarında ve dünyada Türklerin temel insan haklardan insanca faydalanmasını savunmak,bunu hayata geçirip, sağlamak Turan idealimizdir.


Şimdi bu düşünce aksiyon ve efsane liderimizi,küresel BOP projelerinin taşeronluk rollerinin referans yapmak abesle iştigaldir.Kıyıda köşede abuk subuk Ülkücüler adına onların ortak aklını yansıtmayan süfli beyanları bitmek bilmeyen,tedavisi mümkün olmayan Devlet Bahçeli düşmanlığı için kullanmak çirkin ve utanç verici siyasi ahlaksızlıktır. Cennet mekan Başbuğ "Vatanımız,dilimiz,bayrağımız Türk milleti için savaşırız" demiştir.Ya siz!

Özetle Alpaslan Türkeş yaşasaydı başkanlık sistemi ve açılım ihanet süreci ile ilgili bugün Sayın MHP genel başkanı Devlet Bahçeli gibi gök kubbeyi başınıza yıkardı.Türkeş ismini aklınıza alın ve uyuyun, istiareye yatın ve bir müddet sonra uykunuz kabusa döner uyanır eline ayağına yapışmaz mısınız? Atatürk yaşadığı dönemde istese başkan kral padişah sultan diktatör olamaz mıydı? Onun yapmadığını o makamlara açılan yoldan gelenlerin kendi iktidarlarını ebedi kılma yasama yürütme ve yargı konusunda tek parti arayışı karşılaştığımız en büyük felaket değil midir?Ülkeye Ülküye ve başbuğa haksızlık etmeyin iktidar güç tutulması yaşayanlara Başbuğu alet etmeyin insaf yahu! Türkeş üzerinden başkanlık tartışması MHP ye kurulan çirkin bir tuzaktır.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilisim