24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Türk futboluna Aykut Yiğit gibi bir gol kralı, Oğuz Çetin gibi bir imparatoru, Aykut Kocaman, Hakan Şükür, Bülent Uygun gibi 3 gol kralı, Recep Çetin, Turan Sofuoğlu, Rahim Zafer, Tuncay Şanlı gibi üstün vasıflı A milli oyuncular kazandıran Sakaryaspor, mazisini arıyor. Spor Toto 2. Lig'de topladığı 12 puanla grubunun son sırasında yer alan ve ligin ikinci yarısında galibiyet elde edemeyen yeşil siyahlı takımın 3.Lig'e düşmesine kesin gözüyle bakılıyor.

    1987-1988 sezonunda Türkiye kupasını kazanarak Avrupa kupalarında 2. tura yükselen ve başarılarını yurt dışında da sürdüren Sakaryaspor, bugün yok olmama mücadelesi veriyor. Borçları nedeniyle iflas tehlikesiyle karşı karşıya bulunan efsanelerin takımının düştüğü durum, formasını giydiği eski oyuncularını da derinden üzüyor.

    Yeşil siyahlı formayı giydiği yıllarda attığı gollerle takımı 2. Lig'de tutan Hicri Uzun Özmen, bir zamanlar rakip takımların korkulu rüyası olan Sakaryaspor'un bugün içler acısı durumda olduğunu dile getiriyor. 1977 senesinde Elazığspor'a karşı takımın ligde kalmasını sağlayan golü attığı maçta giydiği formayı hatıra olarak saklayan Özmen, formanın hikayesini şöyle anlatıyor:
     "Elazığspor ile kümede kalma maçımız vardı. Ben sakatlıktan yeni çıkmıştım. İkinci devre girmiştim. Kümede kalma mücadelesiydi bu. Bir pozisyon oldu. Rakip sahasının ortalarından top havadan geldi. Top yere vurduğu an kafaya çıkar gibi yaptım. Rövaşata ile golü attım. Sakarya'da daha öyle bir gol görülmedi. Gol seneler sonra bile herkesin ağzındaydı. O golle kümede kaldık. Bir tek o değil. Göztepe'nin şampiyon olduğu sene Altınordu maçı da 0-0'dı. Gol attım, takım yine kümede kaldı. Bir sonraki sene Beykoz maçında kafayla gol attım yine kümede kaldık. Bu maçların formalarını sakladım. Depremde formalarım kayboldu. Elazığspor maçında giydiğim formamı enkazdan çıkardım. Yırtıkları var. Çerçevelettim. İş yerime astım. Hepsi yırtılır ama formanın içindeki kalp hiç bir zaman yırtılmaz."

AÇ GEZDİK AMA BU TAKIMI LİGDE TUTTUK

    Sakaryaspor'un kendisi için herşey olduğunu dile getiren Özmen, formasını giydiği dönemlerde çok zor şartlar altında oynadıklarını belirtiyor. Özmen, o dönem yaşananları şöyle dile getiriyor; "Biz senelerimizi verdik. Aç gezdik. Düğünlere yemeğe gittik. Maç yemeğini düğünlerde yedik.Yürüyerek sahaya gittik. Biz çim sahada hiç oynamadık. Toprak sahada oynadık. Maçtan sonra her tarafımız yara bere içinde olurdu. Eczanalerde sarı su yaptırıyorduk Yaralarımızın çabuk geçmesi için her maçtan sonra sürerdik. Hocamız sakatlığımızı görmesin diye saklanırdık. Şimdi bir kıl dönmesinden oynamıyorlar. Şimdi halı gibi saha çıkıp oynayacağım geliyor. Arkadaşlarımla beraber çok zor şartlarda oynadım. Yemek yiyecek yerler yoktu. Duş almak için tüpü kendimiz alıyorduk. Bir deplasman maçına gittik.Tozluk yok. Borç tozluk aldık. Sonra parasını verdik. Bizim zamanımızda şartlar çok zordu."

    'Bizim Sakaryaspor'da çok alacağımız var ama helal olsun' diyen Özmen; "Biz Sakaryalıyız. Her zaman buradayız. Sakarya benim herşeyim. Şu hallere çok üzülüyorum. 5 ay maaşını almayanlar bakıyorum sahayı terk ediyor. Gelmiyor. Federasyona şikayet ediyor. Bizim çok alacağımız var. Hiçbir zaman talep etmedim. Şimdi de olsa yine Sakaryaspor'un arkasındayım. Durumlarına çok acıyorum. Taşın altına elini sokan yok. Biz senelerimizi verdik. Aç gezdik ama bu takımı hep ikinci ligde tuttuk hep. Şimdi bakıyorum iki maaş almayanlar terk ediyorlar. Sakaryaspor olmuş olmamış onlar için hiç önemli değil." dedi.

    İdareciler yüzünden 29 yaşında Sakaryaspor'da futbolu bıraktığını anlatan bir zamanların efsane oyuncusu; "Futbola Sapancaspor'da başladım. Sırasıyla Şekerspor, Bilecikspor, İznikspor, Kağıtspor, Ankara Şekerspor, Bursaspor ve Sakaryaspor'da oynadım. Sakaryaspor'un 5 yıl formasını giydim. 2-3 tane gol krallığım var. Bursaspor forması ile birinci ligde oynadım. Amatör milli oldum. 78-79 senesinde 29 yaşındayken futbolu bıraktım. Çok takım istiyordu beni ama futbolu bıraktım. Ama gönülden bırakamadım hiçbir zaman. Hala antrenörüm. Sakarya bayan takımını Marmara Bölge şampiyonu yaptım."

Editör: TE Bilisim