Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Ankara’nın Afet İnan Ortaokulu öğrencileri, gözlerine bant takarak Yenimahalle Belediyesi Görme Engelliler Spor Kulübü futbolcularıyla maç yaptı. Öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle yeşil sahada yollarını bulmaya çalışan gençler sıklıkla “Hocam ben neredeyim.” diye sordu.
    Görme Engelliler Spor Kulübü’nün Yenimahalle Kent Konseyi ile yaptığı işbirliğiyle gerçekleştirilen futbol organizasyonunda engeli olmayan öğrenciler, kendilerini görme engelli yaşıtlarının yerine koydu.
    2012 yılında Londra Olimpiyatları’nda da temsil edilen B1 Futsal branşını Türkiye’ye tanıtmak isteyen Yenimahalle Belediyesi sporcuları, içerisinde zil bulunan topu 3 kez fileler ile buluşturarak görebilen yaşıtlarını şaşırttı.
    Spor engel tanımaz sloganıyla harekete geçen Engelliler Meclisi Başkanı Erol Sayyıdan ve Görme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Birgül Bek, gösteri müsabakasını Görme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Abdullah Çetin ile birlikte seyretti.
Seyirciler arasında Afet İnan Ortaokulu Müdürü Yüksel Akkoyun ve Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı İlhan Tezel de vardı.

"BEN NEREDEYİM NEREDEYİM"

    Görme engelli yaşıtlarının karşısında bir hayli zorlanan öğrenciler, öğretmenleri ve seyircilerinin yönlendirmeleriyle yeşil sahada içerisinde zil bulunan topu bulmaya çalıştı. Yenimahalleli futbolcuların “tehlike var” anlamına gelen “Voy, voy” uyarılarına bir süre sonra alışan öğrenciler, kale arkasındaki yönlendiricilerin talimatlarıyla topu bir kez filelerle buluşturmayı başardı. Gözlerine taktıkları bantlarla karanlıkta kalan öğrencilerden bazıları sık sık öğretmenlerine dönerek, “Hocam ben neredeyim” diye sordu.

Editör: TE Bilisim