Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
2016 Rio Olimpiyatları’na katılma yolunda eleme maçlarına çıkan Türk güreşçiler, bugün Moğolistan’da başlayan uluslararası turnuvada kota aradı.

Grekoromen stilde yapılan maçlarda beş sıklette mücadele eden Türk güreşçilerden dördü elenerek, hem madalya şansını, hem de olimpiyat kotasını kaybederken, bir güreşçimiz bronz madalya mücadelesi yapacak.

Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur’daki Buyant-Uhaa Sports Arena’da yapılan güreşlerde sadece 75 kiloda Selçuk Çebi’nin madalya ve kota şansı kaldı.

SELÇUK ÇEBİ BRONZ MAÇINA ÇIKACAK

Sabah seansında mindere çıkan Çebi, ilk turu bay geçtikten sonra, ikinci turda Beyaz Rus Aliaksandr Dzemyanovıch’i, çeyrek finalde ise Moldovalı Igor Besleaga’yı sayıyla yenerek yarı finale yükseldi. Ancak güreşçimiz yarı finalde Çinli Bin Yang’a 3 - 2 yenilerek, finale yükselme şansını kaybetti.

Selçuk Çebi, öğleden sonra Alman güreşçi Pascal Eısele ile bronz madalya mücadelesi yapacak. Güreşçimiz bu maçı kazanırsa, Ermeni ve Romen güreşçiler arasında yapılacak diğer bronz madalya mücadelesinin galibiyle olimpiyat kotası maçına çıkacak.

DİĞER 4 SIKLETTEKİ TÜRK GÜREŞÇİLER ELENDİ

Grekoromende mindere çıkan 66 kiloda Atakan Yüksel, ilk turda Polonyalı Mateusz Lucjan Bernatek’i, ikinci turda Yunan Vladimiros Matıas’ı yenerek çeyrek finale yükseldi. Yüksel, çeyrek finalde Beyaz Rus Pavel Lıakh’a yenilerek turnuvadan elendi.

98 kiloda Süleyman Demirci de turnuvaya iyi başladı ve ilk turda Avusturyalı Daniel Gastl’ı sayıyla yendikten sonra ikinci turda Alman Peter Oehler ile karşılaştı ancak rakibi karşısında etkili olamayan Demirci minderden yenik ayrılarak turnuvaya veda etti.

Turnuvada mindere çıkan diğer güreşçilerden 59 kiloda Erhan Turan Karakuş Moldovalı Victor Cıobanu’ya 85 kiloda Şaban Akif Karataş ise Fransız Mélonin Noumonvı’ye sayıyla yenilerek turnuvaya ilk turda veda ettiler.

BAYANLAR YARIN MİNDERE ÇIKACAK

Moğolistan Turnuvası’nda yarın bayanlarda 48, 53, 58, 63, 69 ve 75 kilogram mücadeleleri yapılacak. Türkiye 48 kiloda Evin Demirhan, 53 kiloda Bediha Gün ve 63 kiloda Hafize Şahin mindere çıkacak.
Cihan

Editör: TE Bilisim