Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi? Kızlarımız aslında bir voleybol imparatorluğunu da devirdi! Neden mi?
Rusya’nın Anji Mahaçkala takımının teknik direktörü Guus Hiddink’in sezon sonunda istifa edeceği iddia edildi.

Rusya basınına göre Anji takımıyla Şampiyonlar Ligi şansını kaybeden Hollandalı çalıştırıcı Guus Hiddink görevini bırakacak. Bazı haberlere göre ise Hiddink, takımının son haftalarda aldığı kötü sonuçlardan dolayı ikincilik şansını da kaybettiği için gönderilecek. Konuyla ilgili henüz ne kulübü ne de Hiddink bir açıklama yapmış değil.

Öte yanda bu sezon Hiddink yönetimindeki Anji tarihinde ilkleri yaşadı. İlk kez Avurupa Ligi gruplarına kalan Anji ilk 16’ya kadar yükseldi. Rusya liginde de başarılı performans sergileyen Hiddink’in talebeleri birkaç hafta olsa bile zirvede kalmayı da başardı. Bu başarı taraftar ve kulübü şampiyonluk yada en azından ikincilik için umutlandırmıştı.

Avrupa Ligi’nde veda eden Anji yerel ligde de aldığı kötü sonuçların ardından hem şampiyonluk hem de ikincilik şansını kaybetti. 50 puanla ligde üçüncü sırada bulunan Anji kalan iki haftayı mağlubiyetle kapatması ve rakiplerinin puan alması durumunda ligi 7. bitirme ihtimalide mevcut. Tüm bu sorunlara rağmen, Rusya Kupası finalini lig lideri CSKA Moskova ile oynayacak olan Anji Avrupa’ya gitmeyi de garantiledi.

Editör: TE Bilisim