Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Hakkari´de Gençlik Hizmeleri ve Spor il Müdürülüğü tarafından atletizmi geliştirme projesi kapsamında 4 kategoride 143 kız ve erkek öğrencinin katıldığı kros yarışması oldukça çekişmeli geçti. Kros yarışmasının yapıldığı Hakkari-Otluca köyü yolunda Jandarma geniş güvenlik önlemi aldı. Jandarma yarışmaya katılan sporculara kek ve meyve suyu ikram etti. Yarışmaya katılan Sudanlı bir öğrenciye Hakkarili öğrenci arkadaşları yoğun ilgi gösterdi.

    Hakkari´de Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü tarafından atletizmi geliştirme projesi kapsamında Hakkari´ye 7 kilometre uzaklıkta bulunan Otluca köyü yolunda düzenlenen kros yarışmasına 20 okuldan 143 sporcu katıldı. Minik kız, minik erkek, Yıldız kız ve Yıldız erkekler kategorisinde düzenlenen yarışmaya Sudanlı bir öğrenci de katıldı. 4 ay önce Sudan´daki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Hakkari´ye yerleşen ve Türkiye Odalar ve Borsalar İlköğretim okulu 4. sınıfta okuyan Şerafettin Ali Dallas, yıldız erkekler kategorisinde okulu adına yarışmaya katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Sudanlı Dallas, yarışma öncesi çok iddialı olduğunu ve yarışmada derece yapacağını söyledi. Dallas, Sudan´da çıkan iç savaştan dolayı 7 nüfuslu ailesiyle birlikte 4 ay önce Hakkari´ye geldiklerini ve valilik tarafından kiralanan bir evde kaldıklarını belirtirken, Hakkarili öğrencileri de çok sevdiğini kaydetti.
    Sudanlı öğrencinin okuduğu okulda Beden Eğitimi öğretmenliği yapan Hüseyin Gülbeyaz ise, 4 ay önce Hakkariye gelen ve kendi okularında eğitim gören Şerafettin'in çok başarılı ve iyi bir öğrenci olduğunu, öğrenci arkadaşları tarafından da sevildiğini belirtti.

Editör: TE Bilisim