Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Alper Potuk'un transferiyle ilgili yaptığı açıklamada, "Alper'i Fenerbahçe'ye verdik." dedi.

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, Ligtv'den Alper Berber'e yaptığı açıklamada gündemin bir numaralı maddesi olan Alper Potuk ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Başkan Ünal, Alper Potuk'un transferinde Fenerbahçe'yle anlaştıklarını belirterek, "Meselenin özüne şöyle bakmak lazım. Biz ailemizden kimsenin ayrılmasını istemeyiz. Ama Alper kardeşimiz bu sene transfer yapmak istediğini söyledi. Geçen sene de böyle bir düşünce olmuştu. Ben geçen sene sözleşmesini uzattım. Bu yıl için de gereken şartla oluşunca Alper'e izin vereceğimize dair söz vermiştik. Biz sözümüzü tutan insanlarız." diye konuştu.

Anlaşmanın detaylarını da açıklayan Ünal, "Biz Fenerbahçe'yle her konuda anlaştık. Alper'in görüşmeleri sürüyor. Alper de anlaşırsa bu iş olacak. 6.25 milyon euro nakit ücret ve Orhan Şam+Bienvenu için anlaştık." dedi.

Sağ bek ve forvet bölgelerinde eskikeleri olduğunu belirten Ünal, "Böylece biz de eksiklerimizi kapatacağız." ifadelerini kullandı.

GALATASARAY'A NEDEN GİTMEDİ?

Halil Ünal, tartışmaların odak noktası olan Galatasaray'la anlaşmazlığın perde arkasını da anlattı. Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak'la görüştüklerini belirten Eskişehirspor başkanı şunları söyledi:

"İlk görüşmemizde teklif ettikleri fiyat azdı. Son görüşmemizde 3 milyon euro peşin, kalan 3 milyon euro 1 yıl vadeli ve Culio'yu teklif ettiler. Benim bunu kabul etmem mümkün değildi. Biz kimseye söz vermedik. Ben 'yönetim kurulu ve Alper'le görüşüp size cevap vereceğim' dedim. Daha sonra yönetim kurulunu topladım."

Fenerbahçe'nin Alper hamlesini "Ardından Fenerbahçe'nin teklifi geldi. Onların teklifi daha cazipti. Ben de kulübümün menfaatini düşünmek zorundayım" sözleriyle açıklayan Halil Ünal, Galatasaray'dan gelen eleştirilere de şu sözlerle cevap verdi:

"Bugün Galatasaray'dan şık olmayan açıklamalar duydum. Eskişehirspor çok büyük bir kulüp ve caimadır. Bugün bu oyuncu olur yarın başka bir oyuncu olur. Biz 18 takımız elbettte birbirimizden oyuncu alıp satacağız. Herkes kendi menfaatlerini ve hesap kitaplarını yapmak zorundadır."

"ALPER TRANSFER OLMAK İSTİYOR"

Alper Potuk'un geçen seneden beri ayrılmak istediğini açıklayan Başkan Ünal, "Alper transfer yapmak istiyor. Son 1 yıldır bu konuda ben de kendisine söz vermiştim. Bu sözümü tutmak zorundayım. O Eskişehir'den büyük bir takıma transfer olma hayalini gerçekleştirdi. Orhan Şam ve Bienvenu de bizim kadormuza bu mevkkilere ihtiyaç olan isimler. Alper profesyonel bir futbolcu. O kendi alacağı paraının peşinde olacaktır biz de kulüp menafatlerini peşindeyiz." ifadelerini kullandı.

VEYSEL SARI 3 MİLYON EURO

Halil Ünal, bu sezon başka oyuncu satmayacaklarının altını çizerken "Eskişehirspor takımı önümüzdeeki sezon hedefleri oln bir takım. Biz herzaman istikrardan yanayız. Büyük takımları korkulu rüyası haline gelmiş bir kadroya sahibiz. Takımı dağıtıp yeni takım kuralım anlayışına sahip değilim." dedi.

"Biz daha transfer yapacağız. Ama takımdan başka kimseyi satmayı düşünümüyoruz" diyen Ünal "Veysel Sarı için sözleşmesinde 3 milyon euroya serbest kalır şartı var. Bir kulüp bu parayı getirirse alabilir. Bunun dışında kimseyi satmaya niyetimiz yok. Zaten Takımın %75'ine teklif var." ifadelerini kullandı.

"ALPER ANLAŞAMAZSA DÖNEBİLİR"

Genç oyuncuyu yere göğe sığdıramayan Halil Ünal, "Alper altın gibi bir çocuk. Kulübüne ve milli takıma uzun yıllar üst seviyede hizmet eder. Fenerbahçe ile anlaşamzsa geri dönebilir. Kapımız her zaman açık. Halen daha 2016'ya kadar sözleşmesi var. Transferi bu sene olmazsa bir dahaki sene olur." diye konuştu.

Editör: TE Bilisim