24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, Ankara’nın Elmadağ ilçesinde kampa giren milli güreşçilere moral ziyaretinde bulundu. Elmadağ Kamp Eğitim Merkezi'nde güreşçilerle birlikte yemek yiyen Hamza Yerlikaya milli güreşçilerle bir süre sohbet etti.

Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya, güreşte yeni bir sistem kurmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, bu konuda da Gençlik ve Spor Bakanı'ndan sonsuz destek gördüklerini kaydetti. Kamp ziyaretinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Hamza Yerlikaya, şunları söyledi:

"Şimdi serbest güreş kampımız Ankara Elmadağ’da başladı. Kampın mahiyetinde 8-9 Şubat'ta Yaşar Doğu Turnuva'mız var. Yaşar Doğu artık gelenekselleşmiş bir turnuvamız. Türkiye'de tabi biz bunu çok önemsiyoruz Ankara'da yapılacak. Asıl hedefi de onun peşindeki Avrupa şampiyonasıdır.

Burada Türkiye şampiyonasından sonra takımın belirlendiği en son turnuvamız Türkiye'de yapılan Yaşar Doğu Turnuvası burada işallah arkadaşlarımız bu ara zarfındaki kamplarını hazırlık kamplarını güzel dönem geçirdiler. Bunun neticesinde de Avrupa şampiyonasına, Akdeniz oyunlarına ve dünya şampiyonasına buradaki hazırlıklar yansıyacak inşallah. Ben arkadaşlarımız hem moral olsun hem birliktelik olsun beraberlik olsun diye beraber olmaya geldik ekiple birlikte geldik.

Biz de güreşimizin, güreşçimizin ihtiyaçları ne gerekiyorsa hepsini yapmak zorundayız ve yapıyoruz. Bu konudan asla çekinmeyeceğiz çünkü bu konuda genel müdürümüz de bakanımız da bizi destekliyor. Özellikle başbakanımız da bizi bu yolda destekliyor, bize verilen destek ve yetkiyi en iyi değerlendirerek sporcu kardeşlerimize yansıtmaya çalışıyoruz. İnşallah sonu hayırlı olur."

Güreşin bu milletin atasporu olduğunu da belirten Başkan Yerlikaya, "Biz de bu bilinçle çalışacağız. Tabiiki elimizde sihirli değnek yok, vurduk herşey dört dörtlük değişti bu mümkün değil. Zaman içerisinde temelini sağlam atarak sistemi kurmanın heyecanı içindeyiz. Bizim için önemli olan sistem biz olsakta olmasakta bizden sonrasıda, bizden sonrakinin sonrasındakide bu sistemi güzel bulup başarı için uygulayacak." diye konuştu.

Hamza Yerlikaya, 11 – 13, 14 – 15 yaş gurubu için Türkiye şampiyonaları yapıp oradaki sporcuları da kampa alarak usta ellerin kontrolünde eğitmek istediklerini sözlerine ekledi.

Bu arada 8 – 9 Şubat tarihlerinde yapılacak olan Uluslararası Yaşar Doğu Güreş Turnuvası kampında, büyükler serbest kategorisinde 59 sporcu bulunuyor. Türkiye’nin değişik illerinden sporcuların katıldığı kampta 18 – 20 yaş arası 20 genç sporcu da ağabeylerinin yanında ileriki şampiyonalar için yetiştiriliyor.

Editör: TE Bilisim