Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçında Benfica'yı 1-0 mağlup eden Fenerbahçe'nin, deplasmanda oynadığı rövanş maçını 3-1 kaybederek, Avrupa'ya veda etmesi Hollandalı Türkleri üzdü.

Sarı - lacivertli taraftarlar, Fenerbahçe'nin tur atlaması durumunda 15 Mayıs Çarşamba günü UEFA Avrupa Ligi finalinin oynanacağı Amsterdam Arena'yı karnaval yerine çevireceklerini söylemişlerdi. İlk yarıda Benfica'nın golü ile üzülen daha sonra Hollandalı yıldız Kuyt'un penaltı gölü ile sevinen Hollandalı Türkler, 90 dakika sonra Fenerbahçe'nin Benfica'ya 3-1 yenilmesi ile adeta yıkıldılar.

BİZE YARIFİNAL HEYECANI YAŞATTIĞI İÇİN FENERBAHÇE'YLE GURUR DUYUYORUZ

HOGİAF'ın düzenlediği konferans için Hollanda'da temaslarda bulunan Hollanda-Türkiye Dostluk Parlamentosu üyesi CHP Milletvekili Aylin Nazlı Aka, Fenerbahçe'nin yarı finalde elenmesinden dolayı üzgün olduklarını söyledi. Aka şunları söyledi:

"Hollanda'nın Rotterdam şehrinde büyük bir heyecanla bu maçı izledim. Aslında yurtdışında ilk defa maç izliyorum. Spor dallarından futbolun insanlar üzerinde inanılmaz bir birleştirici rolü vardır. Çok farklı kültürden çok farklı hayat biçimlerinden gelen insanlar aynı takımı tuttukları zaman, aynı duyguları paylaşıyorlar. Aynı şeylere seviliyor. Aynı kaçırılan gol için üzülüyorlar.

Yurtdışındaki bu atmosferde şunları gördüm. Gurbette olmak bambaşka ortak payda zaten. Onun için Rotterdam'da bu maçı izleyen bu vatandaşlarımızın ne kadar duygular ile birbirlerine bağlı olduğunu, bu maçın kazanılması için ne kadar dua ettiklerine şahitlik ettim. Hatta ben bir ara dışarı çıktım. İçeri girdiğimde Fenerbahçe gol atsın dedim. Sonra içeri girdiğimde gol oldu. Bunu bir uğur gibi düşündüm daha sonra tekrar içeri girdim. Maalesef olmadı. İşin esprisi. Sonuçta önemli olan centilmence oynamak. Bu anlamda iyi bir maç olduğunu düşünüyorum. Yenseydik mutlu olarak ayrılacaktık. Her şeyden önce yarıfinalde ülkemizi başarı ile temsil eden Fenerbahçe ile gurur duyuyoruz. Çünkü bu final heyecanını bize yaşattı."

SENEYE FENERBAHÇE'DEN AYNI BAŞARIYI BEKLİYORUZ

İşadamı Ertan Torunoğulları bir hafta önce tura kilitlendiklerini rövanş maçında Benfica'ya 3-1 yenilen Fenerbahçe'nin elenmesinden dolayı üzgün olduklarını söyledi. Torunoğulları, şöyle konuştu:

"Gerçekten Türkiye'deki Fenerbahçelilerden daha üzgünüz. Bu bizim için bir şanstı. Final 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da oynanacaktı. Biz de Hollanda'da yaşıyorduk. Çok güzel bir final olacaktı. Hollandalı Türkler ile Amsterdam'ı bir karnaval yerine çevirecektik. Maalesef olmadı. Çok üzgünüz.

Gelecek yıl İnşallah Fenerbahçe bu başarılarını tekrarlar. Hollandalı Türklere ayrı bir heyecan daha yaşatır. Bunu yapacağından da eminiz. Artık bu sezon bitti. Gelecek sezona bakıyoruz."

Editör: TE Bilisim