24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor? 24 kez Türkiye şampiyonu olan sporcu niçin tanınmıyor?
UEFA Avrupa Ligi Yarı Final ilk maçında Kadıköy'de Portekiz'in güçlü ekibi Benfica'yı 1-0 yenerek tur için umurlanan Fenerbahçe Amsterdam'daki final maçına göz kırptı. Hollandalı Türkler Fenerbahçe'yi 15 Mayıs'ta Amsterdam Ajax Arena Stadyumuna bekliyor.

Hollanda'nın Den Bosch şehrinde ikamet eden işadamı Ertan Torunoğulları "15 Mayıs'ta Amsterdam Arena'da Fenerbahçe'nin kupayı alacağından eminiz. Amsterdam Arena Stadyumu da hazır. Hollandalı Türkler olarak biz Benfica maçını unuttuk. İkinci maçı da kazanacağından emin olduğumuz için gözümüzü şu an Amsterdam'da bulunan UEFA Kupası'na diktik. 15 Mayıs'ta Amsterdam Arena stadyumu içi ve dışı Türk bayrağı ve sarı lacivert bayraklarla süslenecek. İnşallah 15 mayıs'ta Amsterdam'da bir Türk karnavalı olacak." dedi.

Hollanda Genç İşadamları Federasyonu İkinci Başkanı Vecih Er "Bu seviyeye gelmiş bir Fenerbahçe'nin Benfica'dan ikinci maçı da alacağından kesin eminiz. İnşallah UEFA kupasını alarak bizlere bir zafer yaşatırlar. Hepimiz Fenerbahçeliyiz. Maç öncesinde ve sonrasında büyük bir coşku ile destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Benelux Trabzonlular Vakfı Başkan Yardımcısı ve Rotterdam Merkez Meclis Üyesi Zeki Baran da 15 Mayıs'taki finalden ümitli olduklarını söyledi. Baran "Fenerbahçe Avrupa'da bütün Türkleri temsil etmektedir. O gün biz Fenerbahçe formasını giyip Arena'da 55 bin kişi arasında yerimizi alacağız." şeklinde konuştu.

Hollanda Türk İşadamları Derneği Denetim Kurulu Başkanı Ali Bekdur da Portekiz'deki turdan emin olduklarını belirterek sarı lacivertlileri Amsterdam'a beklediklerini ifade etti. Bekdur, "Fenerbahçe için özel kutlamalar yapacağız. O gün bizim bayramımız olacak. Hollandalı Türklere UEFA Kupası'nın bir moral olacağız inancındayız." dedi.

Editör: TE Bilisim