Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu (TAFDK), doping kontrolü için numune vermeyen sporcular Emrah Çoban ve Ümit Tan'a 2 yıl müsabakalardan men cezası verdi.
    Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Kurulu, gündemdeki konuları görüşmek üzere 15 Mayıs'ta toplandı. Toplantıya, Disiplin Kurulu Başkanvekili Avukat İhsan Yeşilyurt, üyeler Avukat Müge Bahçekapılı Kaymak, Doç. Dr. Devrim Güngör katıldı. Disiplin Kurulu, 1 Mayıs 2013 tarihinde Ankara Başkent Otel'e gelen Türkiye Dopingle Mücadele Komisyonu numune alıcılarına, numune vermeden otelden ayrılan Emrah Çoban ve Ümit Tan'ın vermiş oldukları savunmaları görüştü.
    Savunmalarını yetersiz bulan kurul, Türkiye Atletizm Federasyonu Disiplin Talimatı'nın ilgili maddesi kapsamında sporculara 2 yıl süre ile müsabakalardan men cezası verdi. Gündemdeki diğer konularda ise gerekli bilgilerin ve belgelerin Disiplin Kuruluna gönderilmesi sonrasında karar verileceği belirtildi.
    Maddeye göre, ulusal ve uluslararası atletizm müsabakalarında ya da müsabaka harici yapılan doping kontrollerinde, uluslararası anti-doping kurallarını ihlal eden sporculara ve bunların sorumlularına aşağıdaki yaptırımlar uygulanıyor. Görevli doping kontrolörü tarafından talep edilen doping kontrolünü yaptırmayı reddeden veya numune vermekten kaçınan sporculara, ilk ihlalde en az iki yıl müsabakalardan men cezası veriliyor.

Editör: TE Bilisim