Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Spor Toto Kadınlar Türkiye Kupası'nda yarın Galatasaray - Fenerbahçe arasında oynanacak final karşılaşması öncesinde, Ramada Otel'de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan iki finalist ekibin antrenörleri iddialı konuştu.

Yarın oynanacak final karşılaşması öncesi düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Başantrenörü Ekrem Memnun, ''İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Kolay bir maç olacağını düşünmüyorum. Amaçladığımız, sezon başından beri planladığımız oyun karakterini, mücadeleci ruhu sahaya yansıtmaya çalışacağız.'' dedi.

Sezon başında koydukları hedeflerden birisinin de Türkiye Kupası’nı kazanmak olduğunu söyleyen Memnun, bunu gerçekleştirebilecek duruma geldiklerini ifade etti. Fenerbahçe’nin organize ve iyi oyuncuları olan bir takım olduğunu belirten Memnun, şunları söyledi:

“İki takım da birbirini çok iyi tanıyor. Kolay bir maç olacağını düşünmüyorum. Amaçladığımız, sezon başından beri planladığımız oyun karakterini, mücadeleci ruhu sahaya yansıtmaya çalışacağız. Son dönemde ufak tefek düşüşler yaşadık, özellikle defansta. Bu defansı tekrar kazanmak istiyoruz. Bu yönde çalışıyoruz. Bizim için vazgeçilmez şey, takımın yapmış olduğu defans. Yarın bunu sahaya yansıtıp, kazanmak için elimizden gelen bütün mücadeleyi ortaya koyacağız.''

Antrenör Memnun, Alba Torrens ve Nevriye Yılmaz’ın sakatlıkları ile ilgili de açıklama yaptı. Torrens'in rehabilitasyon sürecini bitirdiğini, tedavisinin tamamlandığını söyleyen Memnun, yarınki maçta kadroda yer alacağını kaydetti. Nevriye Yılmaz'ın da tedavisinin tamamlandığını ifade eden Memnun, Yılmaz’ı eksiklikleri nedeniyle yarınki maçta kullanmayı düşünmediğini açıkladı.

Galatasaray Takım Menajeri Müge Erdem, babası vefat eden Sylvia Fowles'in cenaze töreni için dün ABD'ye gittiğini, bu nedenle final maçında olamayacağını bildirdi.

Turnuvadaki ilk maçtan itibaren çok hırslı olduklarını dile getiren sarı - kırmızılı ekibin oyuncularından Şebnem Kimyacıoğlu da, “Aynı şekilde hareket edip, üstün takım olarak kupayı alacağımıza inanıyoruz.” dedi.

FENERBAHÇE CEPHESİ DE İDDİALI

Fenerbahçe Başantrenörü Roberto Iniguez, yarın ki final maçında rakip takıma bakmak yerine kendi takımının performansına baktığını söyledi. En iyi performanslarını göstermeleri gerekeceğini dile getiren Iniguez, şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda ve ligde Galatasaray'ı mağlup ettikten sonra şimdi üçüncü kez mağlup etmek durumunda olacağız kupaya ulaşabilmek için. Bu hiç de kolay birşey değil. Çünkü Galatasaray son derece iyi oyunculardan oluşmuş bir takım. Benim de yakından tanıdığım ve birlikte çalışma fırsatı bulduğum oyuncuları olan son derece iyi bir takım Galatasaray.''

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı Menajeri Didem Akın da yarın Kepez Spor Salonu'ndan kupayla ayrılmak istediklerini ve takımın durumunun iyi olduğunu açıkladı.

Sözlerine Sylvia Fowles'e başsağlığı dileyerek başlayan Fenerbahçeli basketbolcu Esmeral Tunçluer ise yarın zorlu bir karşılaşma olacağını dile getirdi. Turnuvada arka arkaya zorlu maçlar oynayarak finale geldiklerini anlatan Tunçluer, “Son bir 40 dakika. Bunun sonunda kupa sahibini bulacak. Bizim hedeflerimizden biri de kupayı almaktı. Umuyorum yarın herşey bizim lehimine gelişir ve buradan kupayla ayrılan taraf biz oluruz.'' şeklinde konuştu.

Final karşılaşması yarın, saat 15.00'te Kepez Belediyesi Spor Salonu'nda oynanacak.

Editör: TE Bilisim