Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Gençlerbirliği Spor Kulübü Olağan Genel Kurulu'nda, İlhan Cavcav geleneği bozulmayarak duayen başkan 19. kez bu göreve tekrar seçildi.

    Gençlerbirliği Spor Kulubü Olağan Genel Kurulu Ankara Ticaret Odası (ATO) Meclis Salonu'nda yapıldı. Genel kurula 758 delegenin 149’u katıldı. Kurulda Divan Başkanlığını ise eski TFF Hukuk Kurulu üyesi İsmail Özersin yaptı. Kırmızı-siyahlı kulübünün genel kuruluna, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Gençlerbirliği'nin eski futbolcuları ile delegeler katıldı. Genel kurulda, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saygı duruşu yapıldı. Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu, Denetleme Kurulu Raporu, Mali Bütçe oy birliği ile ibra edilmenin ardından İlhan Cavcav konuşma yaptı.

    İlk olarak konuşmasının başında yaşadığı birkaç anıyı salondakilerle paylaşan duayen başkan, 1986 yılında kendisine teklif edilen şike olayını ise şöyle paylaştı.
    37 yıl içerisinde ne maç aldığını ne de maç sattığını dile getiren Cavcav, "Bir takımımızla müsabaka yapacaktık, galibiyetimiz, mağlubiyetimiz önemli değildi. Bir kulüp başkanı bana geldi, tanımıyorum da, 'Aşağıda bir araba var, arabada bir çanta var, sekretere söyle getirsin' dedi. Peki dedim, yolladım. Hakikaten çanta geldi. Çantayı açtım, bu ne dedim. '50 milyon, Sayın Başkan bana 1 puan vereceksin' dedi. Olur olmaz bir buçuk saat uğraştılar parayı almadım. 37 yıl içerisinde şeref ve namusumla söylüyorum, ne maç aldım, ne de maç sattım. Bunu değerli üyelerimin bilmesini istiyorum. Bana parayı teklif eden adamla, o sene TFF'ye gittik toplantıya, Bursa'da Çelik Palas Oteli'nde toplantı yapıldı. Meyhaneye indik, herkes birer kadeh içki içiyor filan. Bu başkan kalktı 'En büyük başkan Cavcav' dedi. Ne olduğunu sorduğumuzda ise '50 milyon verdim almadı' dedi. Kendi kendime şöyle dedim 'Alsaydım şimdi burada parayı aldı' diyecekti." diye konuştu.

"GENÇLERBİRLİĞİ STADSIZ KALABİLİR"

19 Mayıs Statdı ile ilgili olur alamamaları halinde maç yapacak statlarının olmadığını dile geitren Cavcav, "Bugün 20 bin seyirciyi 19 Mayıs Stadı'na aldığımızda stadın çökmesi ihtimalinin yüzde 90 olması nedeniyle valilikten ‘olurluk’ belgesi alamıyoruz. Valiye iki üç defa telefon ettim. Eğer bu belgeyi alıp UEFA'ya göndermediğimiz takdirde maalesef Gençlerbirliği'nin maç oynayacak stadı yok. Durum Ankara için bu kadar acı. Buradan Melih Gökçek'e seslenmek istiyorum. Yenikent Stadı belediyemizin yapmış olduğu bir stattır. Yenikent Stadı'nın zaman zaman Gençlerbirliği Kulübü'ne tahsis etmesini önemle rica ediyorum.’’ ifadelerini kullandı

    İlhan Cavcav’ın konuşmasının ardından başkanlık seçimine geçildi. Tek liste halinde gidilen seçimde İlhan Cavcav 149 delegenin 147 oyunu alarak tekrar başkanlığa seçildi. 2 oy ise geçersiz sayıldı. İlhan Cavcav, yönetim kurulu listesinde 11 yeni isme yer verdi. İlhan Cavcav başkanlığındaki yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:
    "Niyazi Akdaş, Halil Erkman, Şahin Kartal, Bülent Üstündağ, Kerem Doğan, Rıza Koç, Canpolat Aras, Özgür İncesu, Erdal Cömert, Özkan Topal, Sinan Gürsoy, Murat İşcan, Hıfzı Kuruşa, Murat Cavcav, Murat Yıldız, Arda Çakmak, Merdan Hürmeydan ve Arif Ölmez."

Editör: TE Bilisim