Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı

Galatasaray Teknik Direkörü Hamza Hamzaoğlu, 12. haftada takımın başına geçmesinin ardından Galatasaray’ın başında ligde çıktığı 22 maçta 17 galibiyet 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet yaşayarak takımı şampiyonluğa taşıyan baş aktörlerden oldu.



Galatasaray bu şampiyonlukla 4. yıldızı da göğsüne takarken Hamza Hamzaoğlu da tarihe geçti. Sarı kırmızılı kulüpte ilk 3 yıldızı yabancı teknik adamlar takarken 4. yıldız eski futbolcusu ve şimdinin teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu tarafından kazanıldı.



Galatasaray ile ligde 2,45 puan ortalaması yakalayan Hamza Hamzaoğlu, Galatasaray tarihinde hem futbolcu hem de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşamış oldu.



Şampiyonluk sonrası Galatasaray Adası’nda ilk açıklamalarını yapan Hamza Hamzaoğlu, Avrupa'da başarılı olmak istediklerini belirtirken, "Biz Avrupa'da başarılı olmak için kurulmuş bir takımız. İnşallah bizler de o başarıların devamını getirmek için uğraşacağız. İnanıyorum ki, o gün babamı kaybettim, her güzel şeyin bir bedeli oluyor. Her acıdan sonra bir mutluluk yaşanıyor. Babam da bugün güzel günleri görüyordur. Hayırlı olsun hepimize." şeklinde konuştu.



Hamza Hamzaoğlu, babasının vefatının hatırlatılması üzerine ise konuşmakta zorlandı ve başarılı teknik adamın gözleri dolarken, açıklamalarında da sesi titremeye başladı.



4. YILDIZ TÜRK TEKNİK ADAMLA GELDİ



Süper Lig'de 2014/2015 sezonunun bitimine bir hafta kala şampiyon olan Galatasaray'da, 4 yıldızın nostaljik hikayesi de ortaya ilginç ayrıntıyı çıkardı. Sporx.com'un haberine göre ilk 3 yıldızı yabancı teknik adamlar takarken 4. yıldız ise bir Türk teknik adam olan Hamza Hamzaoğlu ile geldi.



Süper Lig'de Hamza Hamzaoğlu önderliğinde 20. şampiyonluğa ulaşan Galatasaray, aynı zamanda 4. yıldızı takma hakkı kazanan ilk takım olmayı da başardı. Galatasaray 4. yıldıza Hamza Hamzaoğlu önderliğinde ulaşırken, genç teknik adam bu alanda da önemli bir ilke imza attı.



İşte Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'ın başında elde ettiği o ilginç başarı ve sarı-kırmızılı takımın yıldızı getiren teknik direktörleri...



1. Yıldız: Galatasaray, ilk yıldızını, 5. şampiyonluğa ulaştığı Brian Birch döneminde kazandı. (1973/1972)

2. Yıldız: Sarı kırmızılı takım ile 10. şampiyonluğu elde eden teknik direktör ise Reiner Hollmann olmayı başardı. (1993/1994)

3. Yıldız: Galatasaray, yabancı teknik direktörler ile olan yıldız kazanma alışkanlığına Mircea Lucescu döneminde de devam etti. Sarı kırmızılı takım 2001/2002 sezonunda 3. yıldızı takmayı başardı.

4. Yıldız: Galatasaray, Hamza Hamzaoğlu ile 20. şampiyonluğuna ulaşırken, Hamzaoğlu yıldız kazanan ilk Türk teknik direktör de olmayı başardı.

Editör: TE Bilisim