Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Uluslararası Olimpiyat Komitesi Denetleme Komisyonu, İstanbul'un 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları adaylığı için incelemelerine başladı. İlk sunumları dinleyen komisyon üyelerine, İstanbul'da yapılması planlanan tesisler ve olimpiyat köyü hakkında bilgi verildi.

İstanbul, 2020 adaylık sürecinde en önemli konuklarını ağırlıyor. Uluslararası Olimpiyat Komitesi Denetleme Komisyonu İstanbul'da incelemelerine başlarken ilk sunum olimpiyat köyünde yapıldı. Sunum, İstanbul'un 4 farklı imparatorluğa başkentlik yapmış ve 2 kıtayı birbirine bağlayan tek şehir olmasının vurgulanmasıyla başladı.

Oyunlar için 4 ana bölgede yerleşim planı hazırlanırken toplam 36 tesisin sözü verildi. Mevcut 11 tesisin 5'inde kalıcı iyileştirmeler yapılacak. Geriye kalan 10 tesis müsabakalar için 10 yeni tesis ise antrenman alanı olarak kullanılacak.

Olimpiyat Köyü yapılanmasıyla birlikte İstanbul halkının da spor ihtiyacı karşılanmış olacak. 600 bin kişi evinin hemen önünde spor yapabilicek. Bu tesisler yapılırken 3 temel ilke ön plana çıkarılacak. Öncelikle Uluslarası Olimpiyat Komitesi’nin standartlarında, sporcuların görüşleri de alınarak bu tesisler oluşturulacak. Olimpiyat Köyü, olimpik tesislere çok yakın şekilde inşa edilecek. Sporcular en uzak olimpik tesise maksimum 35 dakikada ulaşabilecek. Böylece sporcular zamanlarını en verimli şekilde bu köyde geçirebilecek.

Sporculara hizmet sunmak üzere dünya standartlarında birçok sosyal tesis olimpik köy içinde inşa edilecek. Toplam 32 bina sporcular için tasarlandı. Sporcular köyün girişindeki anfi tiyatroda karşılanacak ve köyün merkezinde kapalı çarşı ruhunu yansıtıcak bir pazar ve ticaret merkezi kurulucak.

Olimpiyat Köyü ve Parkı yaklaşık 347 milyon dolara mal olacak 52 bin m2'lik bir alana kurulacak.

Editör: TE Bilisim