Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
33. Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF) Senior Bireysel Dünya Şampiyonası Antalya'nın Manavgat ilçesine bağlı Kızılağaç Turizm Bölgesi (KTB) Club Ali Bey Hotel tenis kortlarında başladı.

Dünya şampiyonasına 56 ülkeden 700 sporcu katıldı. Şampiyona 35 - 40 - 45 - 50 ve 55 yaş grubu kategorilerinde yapılacağı belirtildi. Tekler, çiftler ve karşılıklı çiftler dalında yapılan karşılaşmanın 30 Mart'ta kupa töreniyle sona ereceği ifade edildi.

ITF Senior Komitesi oyuncu temsilcisi Peter Nader, yaptığı açıklamada, dünya şampiyonasına 56 ülkeden 700 sporcunun katıldığını söyledi. 10 yıl öncede Senior Bireysel Dünya Şampiyonası’nda Türkiye'de Antalya Manavgat'ta yapıldığını hatırlatan Nader, 30 Mart tarihine kadar sporculardan centilmence bir turnuva geçirmesi temennisinde bulundu.

Nader, bugüne kadar 700 sporcu ile en büyük katılımın Türkiye'de olduğunu da belirterek, 56 ülkeden 700 ülkeden sporcunun katılmasının büyük bir sevinç olduğunu söyledi. Nader, katılımın çok yüksek bir rakamla gerçekleşmesinden dolayı mutlu olduklarını da sözlerine ekledi.

Bosna-Hersekli tenis koçu İsmir Brkic'te şampiyonaya 4 sporcu ile katıldıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim