Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Bosna kökenli Vahid Halilhodzic, Japonya Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü oldu.

Japonya Futbol Federasyonu, bugün yaptığı açıklamada milli takımın yeni teknik direktörü için Bosna Hersek'li Vahid Halilhodzic'i göreve getirdiğini açıkladı. Japonya'nın eski teknik direktörü Meksika'lı Javier Aguirre Şubat ayında oynanan maçta şike skandalı nedeniyle görevinden alınmıştı. Aguirre mahkemede bu iddiaların yalan olduğunu savunmuştu.

Bosna Hersek doğumlu Vahid Halilhodzic (62) Brezilya'da yapılan FIFA2014 Dünya Kupası'nda Cezayir Milli Takımı'nın başında görev yapmıştı. Halilhodzic, dünya kupası sonrasında da Cezayir Milli Takımı'ndan ayrılmış ve Trabzonspor Kulüp Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'na verdiği söz nedeniyle bordo mavili kulübün başına geçmişti.

Halilhodzic daha önce de Paris Saint-Germain ve Dinamo Zagreb kulüplerinde teknik adam olarak görev yapmıştı. Halilhodzic, futbol kariyerine ise oyuncu olarak eski Yugoslavya'da başlamıştı.

Japonya Milli Takımı'nın mart ayı içinde Tunus ve Özbekistan milli takımları ile oynayacağı iki dostluk maçının öncesinde Vahid Halilhodzic'in takımın başında göreve başlayacağı açıklandı.

Editör: TE Bilisim