Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Almanya'da dünya şampiyonası öncesi kamp yapan Kadın Buz Hokeyi Milli Takımı gurbetçilerle yemek yedi.

Dünya Şampiyonası hazırlıklarını Almanya'da Bad Tölz’de sürdüren Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı Münih’te yaşayan Türk vatandaşları ile bir araya geldi. Goethe Hotel’de bir çok sivil toplum örgütü üyeleri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen buluşmada konuşan Buz Hokeyi Federasyon'u Başkanı Prof. Dr Bülent Akay, Türk ve Alman sporcuların bir araya geldiği bir haftanın yaşandığını söyledi.

Toplantıya katılan Bavyera Uyum Bakanı Martin Neumeyer’de yaptığı konuşmada, bir hafta önceye kadar Türkiye’de buz hokeyinin oynandığından bile haberi olmadığını, Türk takımının kendi kentinde böylesine büyük bir organizasyona katıldığını öğrendiği zaman büyük bir sevinçle karşıladığını kaydetti. Kızların televizyon ve bilgisayardan uzaklaşarak spora teşvik edilmesi gerektiğini ifade eden Neumeyer, ‘‘Bu kadar Türk kızı bu sporu yapıyorsa bu mükemmel bir proje demektir. Biz Bavyera Eyaleti olarak çeşitli spor organizasyonlarıyla, entegrasyon projelerini destekliyoruz. Almanya’daki Türk sporcularının başarılarına bakarsak projelerimizde başarı yakaladık.’’ dedi.

Buz Hokeyi Kadın Milli Takımı Almanya kampının ardından Kocaeli’nde yapacağı hazırlık kampı ile dünya şampiyonası hazırlıklarını tamamlayacak ve 27 Şubat’ta İspanya’nın Jaca kentine gidecek.

Editör: TE Bilisim