Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Düşme hattında bulunan takımlar arasında yer alan Kardemir Karabükspor, kendi evinde Gaziantepspor'a 2-0 yenildi. Kardemir Karabükspor'un ligde kalma umudu ise önümüzdeki 2 haftaya kaldı.

Karabükspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal, taraftarların kendisini istifaya davet edebileceğini ancak, 'şerefsiz' diyemeyeceğini söyledi. Karabükspor'un menfaatlerine olacaksa istifa etmeye hazır olduğunu belirten Bakkal, "Önemli olan bu dönemlerde ortaya çıkmak. Ben bu takımın teknik direktörüyüm, hayatımda pes etmeyi düşünmedim. Büyük bir avantaj kaybettik. Bu maçı çevirecek bir oyun oynamadık. İnsanların tepkisini haklı buluyorum, çıkmadık candan ümit kesilmez. Herkes için zor. Daha zor durumlardan bu takım çıkmasını bildi. Ama tepkiyi anlıyorum. Önemli olan bırakıp gitmek değil, burada bazı şeyleri düzeltmek. Hiç kimsenin kimseyi bu kadar aşağılamaya hakkı yok. Ne ben şerefsizim, ne de oyuncum. Bu lafları aynı onlara iade ediyorum. Dışarıda 9 puan aldığımızda 'büyüksün' diyordu. Herkes haddini bilecek. İstifamı yönetime sunarım, kabul ederlerse bırakırım, benim bırakmamla kurtulacaksa bırakırım. İstifaya davet edebilirsin, beni sevmeyebilirsin. Bugün yenilmeyi hak edecek oyunu oynadık. Bunun en büyük sorumlusu benim. Tek suçlu benim. Bugünkü maçın atmosferine yakışan oyunu oynamadık. Ben Yiğit ile Mersin maçını kazandım burada. Biraz saygı duyulur. Ben şimdi Sivas'ı yensem ne olacak, Karabükspor'un menfaatine ise şimdi bırakayım. Beni istifaya davet edebilirsin, ne bana ne oyuncuma şerefsiz diyemezsin, aynen iade ediyorum. Kötü oynadığımız zaman gelip iyi oynadık demedim. Ne oyuncuma hakaret edilmesini ne de bana edilmesini kabul etmiyorum. İki maç var önümüzde, oynamadan hiçbir şeye karar verilmez. Oynanmadan herkes karalar bağlamış. Kendimizi başarılı görmüyoruz, kendimi başarılı gördüm demedim." dedi.

Karabükspor'un başarılı oyuncusu İlhan Parlak da "Söylenecek fazla bir şey yok. Çok kritik haftalara girdik, kendi seyircimiz önünde kazanmamız gerekiyordu. Kazanamadık, puan farkı 1'e indi. Yine her şey kendi elimizde haftaya Sivas deplasmanına gideceğiz, inşallah deplasmanda kazanırız. Karabükspor ligde kalır." diye konuştu.

"Hata neredeydi?" yönündeki soruya ise Parlak, "Baktığımız zaman sonuçta oyuncular olarak biz hatalıyız, hoca hatalı, herkes hatalı. Fazla söyleyecek bir şey yok moralimiz çok bozuk." diye cevap verdi.

UYGUN: HAK EDEN HAK ETTİĞİNİ ALIR

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun da çok zor bir maç olduğunu, galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Uygun, "Bizim açımızdan baktığımızda alacağımız bir puan kümede kalmamızı garantileyecekti, alacağımız üç puan ise beklemediğimiz kadar yukarıda bitirecektik. Futbolcularımı tek tek tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyet aldığımızı düşünüyorum. Galatasaray'ın şampiyonluğunu tebrik ediyorum, küme düşme mücadelesinde hak eden hak ettiğini alır. Lualua önemli bir futbolcu, onu topla buluşturacaklarını biliyorduk, dolayısıyla geri planda oyunu kabul ederek onların uzun paslarla buluşmasını engelleyip sahada istediğimizi aldık. Defansif anlamda ağır olmasını fırsat biliyorduk, bunu da kullanarak galibiyete gittik." ifadelerini kullandı.

Gaziantepspor'un başarılı oyuncusu Şenol Can ise şunları söyledi: "Bizim için çok önemli bir maçtı, rakiplerimizden Karabükspor ile oynuyorduk, Karabükspor'u, güçlü ve zayıf yönlerini iyi analiz ettik. Çok iyi pozisyonlar bulduk. İBB'nin yenmesiyle alt taraf iyice karıştı. Buradan üç puanla ayrılarak son iki maçımız kaldı, onları da alarak 6'cılığa kadar çıkmak istiyoruz."


Editör: TE Bilisim