Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Süper Lig'in 21. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu mağlubiyetinden sonra teknik direktör Tolunay Kafkas ile yollarını arayan Kardemir Karabükspor yönetimi takımın başına Yılmaz Vural’ı getirdi.

Sezon sonuna kadar imza atan Yılmaz Vural Kardemir Karabükspor'un iyi oyunculardan kurulu bir takım olduğunu kalan 13 maçta 22 puan alarak 39 puanla ligde kalacaklarını söyledi.

Feridun Tankut Tesisleri'nde yapılan imza törenine Asbaşkan ve Basın Sözcüsü Ziya Ünsal ile bazı kulüp yöneticileri katıldı. Basın sözcüsü Ünsal, Tolunay Kafkas’a emeklerinden dolayı teşekkür ettikten sonra takımın başına Yılmaz Vural hocayı getirdiklerini belirterek, "Bu imza her iki tarafa da hayırlı olsun." dedi.

İmza töreninden sonra açıklama yapan kırmızı mavililerin yeni teknik direktörü Yılmaz Vural kalan, geride kalan 13 maç için 3 grup olarak 4 maçlık bir program yaptıklarını her 4 maçta 7 puan alarak, 13 maçta 22 puan toplayıp 39 puanla ligde kalmayı hedeflediklerini söyledi. Vural, şöyle konuştu:

"Ben bugüne kadar uzun süreli sözleşme yapmadım. Karabükspor ile sezon sonuna kadar anlaştık. Bizim ilk hedefimiz takımımızı ligde bırakmak. Almanya'da telefon geldikten sonra oturup dersime çalıştım. 'Takımın durumu ne' ve 'bundan sonra ne olması gerekir' diye çalıştım. Kolay bir konumda değil. Şuandaki pozisyona bakarsak, 21 maçta 4 galibiyeti ve 5'te beraberliği var. Burada içeri dışarı ayırım yapılmaksızın kalan 13 maçın 7'sini dışarıda, altısını ise içeride oynayacağız. Bu ligde kalma puanını 39 olarak görüyorum. 29 yıllık antrenörlük hayatımda 39 puanla 3 takım düştü. Buradan hareketle 22 puan daha almamız lazım. Her yiğidin bir yoğurt yeme şekli var. Biz kendimize göre oyuncu ilişkileri ve oynatma adına farklı bir antrenörüz."

TRABZONSPOR MAÇINI KAZANARAK BAŞLAMAK İSTİYORUZ

Lig planlarını da anlatan yILMAZ Vural, "3 tane 4 maçlık dilim var. Bir tane de maç artıyor. Bu dilimlerde bizim en az 7 puan almamız gerekiyor. 21 - 22 puana ulaşmayı tasarlıyoruz bu maçlarda. 39 puan alan ligde kalır diye düşünüyoruz. Trabzon maçıyla başlıyoruz ve dışarıda oynayacağız. Tamamiyle 'eyvah ben kaybedersem' değil, 'bu maçı nasıl kazanırım' diye düşünerek oynayacağız. Trabzon maçını kazanarak başlayacağız. Ardından Konya maçına kadar fikstür avantajımız olacak." diye konuştu.

Vural, daha sonra takımda sakat oyuncularla ilgili olarak kulüp doktorundan bilgiler aldı.

Editör: TE Bilisim