Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
İstanbul Trabzon Federasyonu ve Karadeniz şehirlerinden temsilcilerinin de bulunduğu grup, Çaykur Rizespor maçının ardından Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yönelik silahlı saldırıyı kınadı.

İstanbul Trabzon Federasyonu'nun Mecidiyeköy'deki ofisinde gerçekleştirilen basın toplantısına Trabzon, Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Rize, Sinop, Samsun ve Ordu illerinden temsilciler katıldı.

Ortak metne alınan kınama açıklamasının okunmasının ardından söz alan İstanbul Trabzonlular Federasyonu Başkanı Dursun Çağlayan, Fenerbahçe'ye yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı tasvip etmediklerini kaydederek, şöyle konuştu:

"Bunu yapan bir Trabzonlu çıkarsa bizi çok üzer. Bu tamamen bir projedir. Trabzon ve Karadeniz çok süratli ses getiren bir bölge. Yüzde 99 diye suçlanan insanlar bile ceza almadan suçlu gösterilemez. Hukuk suçlu derse ondan sonra hain diyebiliriz. Aksi takdirde bunu emniyette vali de diyemez. Bu doğru değil. O gözaltına alınıp serbest bırakılan çocuklar inşallah suçsuzdur. Bu olayı onlara addedenlerin inşallah yüzleri kızarır. Trabzonlulara suç atmaya çalışıyorlar. Olanları hiçbir yönüyle tasvip etmiyoruz. Bu hadisenin gerçek sorumlularını yetkililerin bir an önce bulmasını istiyoruz."

İstanbul Spor Federasyonu Gençlik ve Spordan Sorumlu Başkan Yardımcısı Göksal Purtuloğlu da olayı kınayarak, "Spor bir oyundur oyuncak değil. Karadeniz bu olayın oyuncağı olmayacaktır." ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

"Biz sporun iyi ahlaklısındanız. Spora kavganın karışmasını istemiyoruz. Bu saldırı Trabzon'la bağdaştırılamaz. Fenerbahçe'nin futbolcularıyla sorunumuz yok. Sorunumuz Türkiye Futbol Federasyonu ve Fenerbahçe'nin yöneticileriyledir. 10 yıl geçse bile Trabzon taraftarı şike olayının peşini bırakmayacaktır. Önümüzdeki sezon tribündeki deplasman takımlarına açsınlar sayın bakandan bunu istiyoruz."

Editör: TE Bilisim