Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı Türk Kızı Nurgül Salimova Satranç’ta Altın Madalya Kazandı
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman, Karabükspor karşısında alınan 3-0’lık galibiyete aldanmamak gerektiğini belirterek, Elazığspor ve Gaziantepspor maçlarının rotayı belirleyeceğini söyledi.

Bursaspor TV’ye konuk olan Karaman, hedefleri açıkladı, kendisine yönelik eleştirileri cevapladı. Karabükspor karşınsıda alınan galibiyete değinen Karaman, şunları kaydetti: “Karabükspor maçında gelecek için çok daha umutlu bakabileceğimiz bir Bursaspor gördük. O günün motivasyonu önemli. Teknik adam olarak donanımlı değilseniz, 'hadi aslanım', 'hadi koçum' 3 dakika sürer. Analiz, kendi takımınızın pozitif ve negatif yönlerini ortaya koymaktır. Karabük maçında hatalarımız da vardı. Kısa dönemde dahi olsa oyuncular takım oyunu oynadılar. Karabük takımının bir oyun stili var. Karabük deplasmanda Galatasaray'a, Trabzonspor'a 3 atmış bir takım. Özellikle Lua Lua ile pozisyona girebilen bir takım. Edu bu maçta müthiş bir taktik ile oynadı.”

“ALT YAPIDAN 5-6 OYUNCUYU DİREK OYNATABİLİRİZ"

Bursaspor’un alt yapısına övgüler yardıran Karaman, şöyle devam etti: “Bizim çalışıp, ortaya farklı şeyler koymak gerekiyor. A2 takımımız ile yedek oyuncularımıza bugün maç yaptırdık. 5-6 oyuncuyu direk oynatabileceğim oyuncular var. Bursaspor, altyapısı çok iyi olan bir takım. U17 takımının 3-4 oyuncusunun A2 takımında oynaması gerektiğini söyledim. Kafamda planladığım şeyleri yapabileceğim bir kulübe geldim. Benden fazla yerinde Şampiyonlar Ligi maçı izleyen yoktur. Avrupa ampiyonalarına gidiyorum. Alman takımı ne yapıyor, nasıl oynuyor diye bakıyorum. Bu sene bir tane Şampiyonlar Ligi maçına gidemedim ve kendimi fakir hissediyorum. Taktik maç izlemekle gelişir. Büyük bir camiadayım. Görevimin bilincindeyim. Maç kazanmak durumundayız.”

“BURSASPOR GİBİ DONANIMLI TAKIM VERİLMEDİKİ”
Şimdiye kadar küme düşme potasındaki takımları çalıştırdığını dile getiren Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Gaziantep geçen sene sondan ikinciydi, Bursaspor'un bir sıra altında bitirdi. Bize Bursaspor gibi donanımlı takım vermediler ki şampiyonluğa oynatalım. Kayserispor'u aldığım zaman 11 puandı. İkinci yarının 17 maçında 4 mağlubiyet ile bitirdi. Bende hatalar yapabilirim. Futbolda şans faktörleri var.”

"ELAZIĞSPOR VE GAZİANTEPSPOR MAÇLARI ROTAYI BELİRLEYECEK"

Top rakipteyken takım savunmasını geliştirmesi gerektiğinin altını çizen Karaman, “Oyun içerisinde stoper bölgesindeki oyuncularımızı uyardık. Batalla, Belluschi ve Pinto müthiş bir oyuncular. Vederson'un bir an önce iyileşmesi lazım. Sestak'ın, Ferhat'ın gelmesi lazım. Ben oyuncularımıza güveniyorum. Elazığ ve Gaziantep maçları rotayı belirleyecek. Sivasspor maçında A2'den beğendiğim oyuncuları alacağım. Her hafta oynamayan ve sonradan oyuna girenler A2 takımı ile maç yapacak.” diye konuştu.

“HER ANTRENMANI KAMERAYA ÇEKTİRECEĞİM”

Bursaspor’un futbol şehri olduğuna dikkat çeken Karaman, “Futboldan anlayan çok kişi var ve kimseyi kandıramazsın. Burası arena. Bende bu arenada hiç çekinmeden dövüşürüm. Her antrenmanı kameraya çektireceğim. Düzeltmemiz gereken çok işimiz var. Taraftar beklenti içinde. Şampiyon olunan sene ile geçen sene çok farklı. Yabancı oyuncunun sirkülasyonu takımın planını bozdu. Şampiyon olunan sene çabuk oyuncular vardı.” şeklinde konuştu.

"BURSASPOR’A KÖY TAKIMI DEMEDİM”

Karamana, Bursaspor’a ‘köy takımı’ dediği yönündeki iddiaları da cevapladı. Böyle bir laf kullanmadığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, “Benim ağzımdan söylenen 'Bursaspor köy takımı' lafı külliyen yalan. Ne zaman demişim. Ben Bursaspor'un bütün maçlarını yakından takip ettim. Diyarbakırspor ile oynadığı maçı da Şampiyonlar Ligi'nde oynanan maçları da yerinden izledim. Böyle bir şeyi söylemem mümkün mü?” dedi.
Karaman, Batalla’yı 2004 yılında izlediğini ve çok beğendiğini, genç oyuncu Okan Deniz’in çok iyi bir oyuncu olacağını sözlerine ekledi.


Editör: TE Bilisim