Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu Merve Dinçel, dünya şampiyonu oldu
Fenerbahçe Teknik Diröktörü İsmail Kartal Mersin İdmanyurdu'nu 2-1 yenerek ikinci maç için iyi bir avantaj elde ettiklerini söyledi.

Kartal, maç sonrası yaptığı açıklamada, ilk 15-20 dakika oyuna biraz tutuk başladıklarını ancak daha sonra oyunda dengeyi bulduklarını belirtti. İlk yarının sonuna doğru ise oyunun kontrolünü ellerine aldıklarını ifade eden Kartal "İyi oynamaya başladık. Gollerde bulduk. İkinci yarıda rakibimizin üzerimize geleceğini oyunu riske edeceğini tahmin ediyorduk. Bu arada bir iki tane daha net pozisyonlar bulduk. Bunları değerlendiremedik. Sonuna doğruda yediğimiz bir golle sonuçta maçı 2-1 kazanmasını bildik" diye konuştu.

Buraya biz avantajlı bir skor elde etmek için geldiklerini vurgulayan Kartal, "Bunun anlamı maçı kazanmak yada en azından gollü bir beraberlikti. Bugün 2-1 kazandık İkinci maç için avantaj elde ettik. İlk 15-20-25 dakika sonra oyunun genelinde birde ikinci yarının bir bölümünde rakibimiz bizden iyi oynadılar. Ama büyük bölümünde biz daha iyi oynadık. Maçı kazandık oyuncularımı tebrik ediyorum. İkinci maç için önemli bir avantaj elde ettik" şeklinde konuştu.
Bir gazetecinin Fenerbahçe'nin kaybettiği puanları hatırlatması üzerine Kartal, "Bazen çok istersiniz olmaz bazen yine istersiniz az gidersiniz. Net bir pozisyon bulursunuz. Bunu değerlendirirsiniz futbol böyle bir şey. İstediğiniz zaman bazen olmuyor bazen kontrollü oynamaya çalıştığınız zaman goller geliyor futbol onun için güzel. Önceden tahmin edilemediği için önceden kestirilemediği için güzel" cevabını verdi.

Kartal maçta oyuncularımı genel olarak iyi bulduğunu anlatarak şunları söyledi: "Uzun zamandır oynamayan arkadaşlarımız var gerçekten iyi oynadılar. Maç eksikleri olmalarına rağmen kendilerini tebrik ediyorum. Genç oyuncuları çok beğendim bugün her geçen gün üstüne koyuyorlar. Kaleci Volkan 4 maçtır oynamıyordu. O güzel bir performans ortaya koydu. Takıma önemli bir güven verdi geriden. Oyuncularımızın hepsi iyi idi. Hepsini tebrik ediyorum."

Editör: TE Bilisim