Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız Filenin Sultanları destan yazdı...Dünya 1 numarasıyız
Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sanat Etkinlikleri çerçevesinde gerçekleşen 'Yaşadığımız Kent Kayseri' programının konuğu, Eurocup'da 7 Mart Perşembe günü final maçına çıkacak olan Kaskispor Kadın Basketbol Takımı oldu.

Söyleşiye antrenör Ayhan Avcı, takım kaptanı Tuğba Taşçı ve başarılı oyuncu Nuria Martinez katıldı. Taşçı, yıllardır basketbol oynadığını ama şampiyonluk sevinci yaşayamadığını belirterek, “Eurocup’ta şampiyonluk sevinci yaşayacağız.” dedi.

Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleşen programa öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Salonu tamamen dolduran basketbol sever öğrenciler, Kaskispor'u alkışlarla karşıladı. Programın açılış konuşmasını Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Oktay Durukan yaptı.

Büyükşehir Belediyesi olarak yaklaşık 5 yıldır 'Yaşadığımız Kent Kayseri' programında Kayseri'nin önemli değerlerini gençlerle buluşturduklarını ifade eden Durukan, şunları söyledi:

"Bu programla gençlerimizin yaşadıkları şehri daha yakından tanımalarını, tanıdıkça daha çok sevmelerini ve bu şehir için yeni projeler ortaya koymalarını hedefliyoruz. Sizinde bildiğiniz gibi Kayseri yaklaşık 6 bin yıllık bir şehir ve çok önemli değerleri var. Bugün de yine Kayseri'nin olduğu kadar Türkiye'nin de önemli bir değeri, gururu Kaski Kadın Basketbol Takımı'yla beraberiz. Çünkü Kaskispor Eurocup'ta üst üste 2 defa final oynayan tek Türk takımı."

"ÇOK DOĞRU HAMLELER YAPILDI"

Ardından antrenör Ayhan Avcı ve takım sporcuları Tuğba Taşçı ve Nuria Martinez kısa bir konuşma ile kendilerini tanıttı. Seyahat öncesi bu söyleşinin kendilerine moral olacağını söyleyen antrenör Ayhan Avcı, Büyükşehir Belediyesi'ne böyle bir etkinliği gerçekleştirdiği için teşekkür etti.

Anadolu'dan çıkan bir kadın basketbol takımı olarak elde ettikleri başarılarla oldukça ses getirdiklerini ifade eden Avcı, "Şuan için yabancı oyuncu ağırlıklı bir kadromuz var. Ancak Kayseri doğumlu olan arkadaşlarında süreç içerisinde bu takımın asli elemanları olmasını hedefliyoruz. Kaski yönetimini de bu konuda çok tebrik ediyorum. Çok akıllı stratejilerle bu işi götürdüler. Çok akılcı ve doğru hamleler yapıldı bu şehirde. Seyirci sayısı her sene biraz daha arttı. Başarı her sene biraz daha katladı. Eurocup'ta üst üste 2 kez final oynayan başka takım yok. Bunun gururunu yaşıyoruz. Ama geçen yıl alamadığımız ve taraftarımızı üzdüğümüz bir kupa var. Bu yıl seyirci ve salon avantajımızı kullanarak kupayı alacağız." dedi.

"KASKİSPOR'DA ŞAMPİYONLUĞU TADACAĞIM"

Takım kaptanı Tuğba Taşçı ise Kaskispor'da oynamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, "Birçok takımda forma giydim. Galatasaray'da 12 sene oynadım. Geçen yıl Beşiktaş'taydım. Kaskispor'a gelmemdeki en büyük nedenlerden biri başarıları. Ben yıllardır basket oynuyorum ama hiç şampiyonluk yaşamadım. Kaskispor hedefleri büyük olan bir takım. Eurocup çok istediğim bir şampiyonluk. Kaskispor'da bu şampiyonluğu elde edeceğime inanıyorum." dedi.

Takım oyuncusu Nurai Martinez ise Türkiye Basketbol Ligi'nin Avrupa'nın en iyi liglerinden biri olduğunu söyleyerek Kaskispor gibi büyük bir takımda oynamaktan ve Kayseri'de olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Ardından antrenör Ayhan Avcı ve oyuncular öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

Editör: TE Bilisim