Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı? Şenol Güneş'in suçu ne? Trabzonlu olması mı?
2022 Dünya Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan Katar, Orta Asya ülkesi Tacikistan’a futbolun gelişmesine yardım edecek. Katar ile Tacikistan futbolun geliştirilmesi için işbirliği yapacak.

Tacikistan Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada, Katar Futbol Federasyonu Başkanı Şeyh Hamad bin Halife al-Sani günübirlik Tacikistan’da temaslarda bulundu. Şeyh Hamad Duşanbe temasları kapsamında Tacikistan Futbol Federasyonu Başkanı Rustam İmamali ile bir araya geldi. Görüşmede, ülkeler arasında futbol alanındaki işbirliği değerlendirildi.

Katar Federasyon Başkanı Şeyh Hamad, Tacikistan’a futbolun geliştirilmesi için her türlü teknik yardımı sağlamaya hazır olduklarını söyledi. Taraflar, farklı yaş kategorilerinde futbol müsabakalarının yapılması, hakemlerin eğitilmesi, hazırlık maçların oynanması gibi konuları öncelikli alanlar olarak tespit etti.

Futbol alanında önemli bir başarısı bulunmayan Tacikistan, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği’nin (FİFA) Nisan ayı sıralamasında 112. sırada yer aldı. Tacikistan birinci futbol liginde 11 takım mücadele ediyor.

Editör: TE Bilisim