Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi! Filenin Sultanlarından 30 Ağustos hediyesi!
Bitlis’in Tatvan İlçe Kaymakamı Murat Erkan, maymakamlığın destekleri ile yaklaşık iki yıldır ilçede faaliyetlerini sürdüren Ankara Gençlerbirliği Spor'un Yaz Futbol Okulu öğrencilerini ziyaret etti.

Çalışmalarını Tatvan Şehir Stadyumunda sürdüren Yaz Futbol Okulu öğrencilerini statta ziyaret eden Kaymakam Murat Erkan, hem öğrencilere meyve ikramında bulundu hem de öğrencilerin antrenman çalışmalarını izledi. Futbol okulu öğrencileri ile yakından ilgilenerek bir süre öğrencilerle sohbet eden Kaymakam Erkan, çalışmalar ve öğrencilerin durumuyla ilgili Ankara Gençlerbirliği Spor'un Yaz Futbol Okulu Koordinatörü Vedat Çoban’dan bilgi aldı.

Çalışmalarla ilgili Kaymakam Murat Erkan’a bilgi veren Koordinatör Vedat Çoban, yaz futbol okulundan 6 - 16 yaş arasında 250 öğrencinin faydalandığını söyledi.

Desteklerinden ötürü Kaymakam Erkan’a teşekkürlerini ileten Vedat Çoban, “Tatvan’da çalışmalarımız 1.5 yıldır sürüyor. Bizim burada ki amacımız kenar mahallede yasayan dezavantajlı çocukları kötü ortamlardan uzaklaştırıp onlara spor ahlakını ve spor kültürünü aşılamaktır. Yıllarca il dışında profesyonel futbol oynadıktan sonra ilçemize Ankara Gençlerbirliği Spor gibi bir markayı getirdik. Burada yetiştirdiğimiz yetenekli oyuncuları Ankara’ya götürerek alt yapıya yerlestiriyoruz. İlçemizden şimdiye kadar biri Gaziantep Spor diğeri ise Gençlerbirliği Spor olmak üzere iki öğrencimiz altyapıya yerleşmeyi başardı. Bu anlamda Tatvan Kaymakamlığından aldığımız destekle faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Desteklerinden ötürü İlçe Kaymakamımız Murat Erkan’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Öğrencilere nasihatlerde bulunarak sporun önemine vurgu yapan İlçe Kaymakamı Murat Erkan ise, öğrencilere kitap okuma, uyku düzeni ve beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Spora ve sporcuya önem verdiklerini ifade eden Erkan, “Kaymakamlığımızın destekleri ile yaklaşık iki yıldır ilçemizde faaliyetlerini sürdüren Ankara Gençlerbirliği Spor'un Yaz Futbol Okulunun gençlerimize yönelik çalışmalarını önemsiyoruz. Bu anlamda kaymakamlık olarak bizlerde ekonomik durumu zayıf olan yaklaşık 150 gencimize ve öğrencimize destek sağlıyoruz. Bundan sonrada imkanlar dahilinde öğrencilerin ve gençlerimizin başarısı için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile tüm öğrencilerimize başarı dileğinde bulunurken, öğrencilerimizin başarısına katkı sunan herkese de teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim