Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu! Sadettin Tantan’dan Diyarbakırspor yorumu!
Kayseri Erciyesspor, Eskişehirspor karşısında aldığı mağlubiyetin ardından Süper Lig’de kalma umutlarını büyük oranda tüketti.

Kayseri ekibi, geçen sezon son haftalarda aldığı başarılı sonuçlarla kalmayı başardığı Süper Lig’de bu sezon düşmeye aday takımlar arasında gösteriliyor. Ligde geride kalan 27 hafta sonunda Kayseri Erciyesspor, 20 puanla 17. sırada yer alıyor. Teknik direktörlük görevine getirilen Fatih Tekke ile çıkış yakalamayı amaçlayan mavi siyahlılar iki haftalık süreçte bu düşüncesinde başarılı olamadı.

Eskişehirspor’a kendi sahasında mağlup olan Kayseri Erciyesspor, Süper Lig’de kalabilmesi için kendisinden 8 puan önde olan Çaykur Rizespor’u ve 9 puan önde olan Kasımpaşa’yı yakalaması gerekiyor. Kayseri Erciyesspor, ligde kalan 7 maçını kazanmanın yanı sıra üst sıradaki bu rakiplerinin puan kaybetmesi beklemek zorunda. Matematiksel anlamda iddiasını sürdüren mavi-siyahlı ekip, 34 hafta sonrasında ligde kalabilmesi adına umutlarını büyük oranda kaybetmiş gibi görünüyor.

Ligde 27 hafta sonrasında sadece 4 galibiyet alabilen Erciyesspor, 8 maçtan beraberlikle, 15 maçtan da mağlubiyetle ayrıldı. 30 gol atan ekip, kaleside ise 48 gol gördü. Erciyesspor, geçen sezon ligde 27. haftasında, 26 puanla 17. sırasında yer alıyordu.

Editör: TE Bilisim