Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum' Amra Dzeko, 'Türkçeden hoşlanıyorum'
Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, 2020 Olimpiyatları'nda masa tenisinde Türkiye’yi temsil edecek sporcuların Kayseri’den çıkmasını arzu ettiklerini belirterek Masa Tenisi Federasyonu’ndan Kayseri’ye her türlü uluslararası organizasyonu verebileceklerini söyledi.

Masa Tenisi Federasyonu Başkanı Oktay Çimen Kayseri’ye geldi. Kadir Has Kongre Merkezi’nde genç ve minik sporcuların çalışmalarını izledi. Masa tenisinde Bekir Yıldız’ın önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Çimen, “Spora vermiş olduğunuz destek masa tenisi için çok büyük öneme sahiptir. Başkanıma teşekkür ediyorum. Daha fazla insanı masa tenisine yönlendirilmesi, olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek gençlerin yetişmesi, teşvik edilmesi için başkanımızın inanılmaz destekleri var. 2020 Olimpiyatları'ndaki masa tenisi temsilcilerinin Kayseri’den de çıkacağını ümit ediyorum.” dedi.

Sporun her türlüsüne destek olduklarını, amatör-profesyonel ayrımı yapmadıklarını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız, "Masa tenisini gençlere sevdirmek ve teşvik etmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Şu antrenman yapan gençlerimizin en kısa zamanda Avrupa, dünya ve olimpiyat müsabakalarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğini düşünüyorum. Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi uluslararası spor organizasyonlarına ev sahipliği yapmak için her türlü donanıma sahiptir. Yeterli tecrübeye sahibiz.” şeklinde konuştu.

Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Metin Özen de, “Kocasinan Belediye Başkanımız Bekir Yıldız sayesinde masa tenisinde çok önemli başarılar kazanıyoruz. 3 kızımız milli takım kampına gitti. Bekir Başkanımızın hızına yetişmeye çalışıyoruz. Kendine teşekkür ediyoruz. Federasyonumuzdan da Kayseri’ye uluslararası müsabaka vermesini istiyoruz.” isteğinde bulundu.

Bu arada Başkan Bekir Yıldız Oktay Çimenle ve genç sporcularla gösteri maçı yaptı. Başkan Bekir Yıldız, "Oktay Çimen Türk Milli Takımı'nın kaptanı ve 1 numarasıdır. Üst düzey bir sporcuyla gençleri özendirmek ve teşvik etmek için oynayacağız." şeklinde konuştu.

Maç sırasında çok keyifli ve renkli görüntüler yaşandı.

Editör: TE Bilisim